Adri Wortman

Wellington Bedden | Adri Wortman

Website: www.wellingtonbedden.nl

Wellington Bedden

In Loenen staat sinds 1995 een bijzondere fabriek dat boxsprings en matrassen fabriceert. De bijna 25 medewerkers produceren zo’n 60.000 tot 70.000 matrassen per jaar: 100% topkwaliteit Made in Nederland.

Naast levering aan de detailhandel, wat natuurlijk specifieke eisen stelt aan zowel design als ook individueel comfort, produceert Wellington bedden ook veel voor de hotellerie en vakantie resorts. Dit vereist natuurlijk weer andere specificaties zoals brandvertragendheid, een gemiddeld goed comfort en ook speelt vandaalbestendigheid een rol.

Wellington werkt veel projectmatig omdat hier eigenlijk de historie van het bedrijf ligt. Bij scheepvaart zowel nationaal als internationaal is brandvertragendheid op hoog niveau van belang. De certificering is bij Wellington aan boord, we kunnen dan denken aan offshore, booreilanden, vrachtschepen, maar ook luxe jachten.

Zoals gemeld zijn de vakantie parken een goot deel van de productie. Hier heeft Wellington in Nederland en omliggende landen al diversen parken mogen inrichten. Goede slaap is voor hotels en vakantieparken cruciaal. Je kunt nog zo’n mooi hotel of park hebben maar als mensen slecht slapen is de beleving en waardering ondermaats. Gevolg slechte reviews en vermindering van boekingen. Gelukkig hebben vakantieparken hier steeds meer oog voor en willen ze ook gaan voor kwaliteit. Naast goede nachtrust spelen ook zaken als hygiëne en gebruiksgemak een rol, Wellington krijgt steeds meer vragen van mensen die uitstekend hebben geslapen in een park of hotel met de vraag waar de matrassen verkrijgbaar zijn, daardoor is Wellington bedden ca. 15 jaar geleden begonnen om ook de detailhandel te beleveren

Ook zorgpartijen en ziekenhuizen zijn bij Wellington aan het goede adres. Wellington ontwerpt en produceert ook de antidecubitus als ook gecertificeerde incontinentie matrassen.

Sinds 2009 levert Wellington ook aan de betere slaapwinkels in Nederland. Hieraan worden niet alleen de eigen matrassen (eigen merk & private label) geleverd maar ook de in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde boxsprings en matrassen. Het dealernetwerk groeit nog steeds.

Toekomst

Wellington heeft een zeer goede naam en reputatie in de markt. Dit zorgt voor een gestage en groeiende stroom van opdrachten. Vooral in Duitsland speelt reputatie en leveringsbetrouwbaarheid  een belangrijke rol. De Duitsers weten dat Wellington staat voor kwaliteit en staat voor gemaakte afspraken. Reden waarom Duitsers graag zaken doen met Wellington.

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje