Stan de Jong

Vinoviccio | Stan de Jong

Website: www.vinoviccio.com

Vinoviccio

Vinoviccio B.V. is importeur van Italiaanse kwaliteitswijnen die afkomstig zijn van kleine en middelgrote (biologische) wijnproducenten. Oprichter Stan de Jong heeft vanuit de passie voor wijnen zijn beroep gemaakt. Herhaalde reizen naar  naar de Italiaanse wijnregio Puglia culmineerde in een exclusief dealerschap van diverse genormeerde wijnhuizen voor Nederland en China in 2016.

Stan: “Wij werken veelal met de kleinere (biologische) wijnhuizen. Echte familiebedrijven, die al generaties lang door dezelfde familie geleid worden. De passie en liefde van deze families proef je terug in de wijnen, die wij direct en exclusief importeren. In de loop der jaren hebben we hechte vriendschappen opgebouwd met onze Italiaanse wijnproducenten.

De liefde voor wijn wordt gedeeld met de klantenkring die voornamelijk bestaat uit (horeca-) bedrijven, hotels, (privé-) jachten, sommeliers en andere wijnliefhebbers. De collectie bestaat uit een gevarieerd aanbod topwijnen waarmee zowel het (premium) huiswijn, midden- als het hogere segment bedient wordt.

Export naar China

Via een bevriende zakenrelatie die actief is op de Chinese meubelmarkt is gezamenlijk een entree gemaakt op de Chinese wijnmarkt. De start was een gezamenlijke beursstand met Asiades Furniture op de 5de editie van Prowein China in Shanghai. De stand was een unieke mix tussen wijnbeleving en Dutch furniture design, gericht op de Chinese horeca- en hotelmarkt. Mede door de zeer opvallende beursstand gecombineerd met de uitstekende wijnen in diverse prijsklassen is entree op de markt gemaakt.

De wijnmarkt in China heeft een aantal specifieke kenmerken. Zo moet het alcoholpercentage hele procenten zijn, een wijn met een alcoholpercentage van 13,5 procent kan dus niet. Als Chinese bedrijven hun zakenrelaties mee uit eten nemen, dan nemen de bedrijven ook hun eigen wijn mee die vervolgens ook redelijk tot veel gedronken wordt. Met de wijn maakt de Chinese zakenman indruk op zijn zakenrelatie. Naast een uitstekende dronk speelt ook zaken als presentatie en een eigen verhaal een grote rol.

Stan heeft een stevige marketingervaring en dat vindt zijn weerslag in de vormgeving van de flessen en de etiketten. Zo zijn de druiven hand geplukt en zijn diverse etiketten handgenummerd. Chinezen zijn gek op dit soort details, reden waarom er wekelijks  diverse pallets naar Chinese bedrijven worden verzonden.

Het assortiment en het klantenkring groeit gestaag. De focus ligt voorlopig op Nederland en China en op termijn omliggende landen.

Exportland: China