Andre Nolsen

VHP Security Paper | Andre Nolsen

Website: www.vhpsp.com

VHP Security Paper

Lang geleden, in 1644, werd hier al papier gemaakt, door het bedrijf ’t Voorslob. Toen was dat geen bankpapier, dit veranderde in 1880, vanaf die tijd wordt er bankpapier gemaakt. Het bedrijf dat dit deed was Van Houten en Palm, kortweg VHP. Niet altijd drukte een privaat bedrijf bankpapier. Vanaf 1978 tot 1985 was de Nederlandsche Bank namelijk de eigenaar, maar niet zo lang dus, want de bank verkocht het bedrijf aan Van Gelder Papier, die het in 2000 overdeed aan Arjowiggins. Sinds augustus 2017 is er een nieuwe eigenaar: Oberthur Fiduciaire uit Frankrijk en heet het bedrijf weer “VHP Security Paper”.

Wereldwijd maken 8 miljard mensen dagelijks gebruik van het unieke product van VHP. De productie vergt zowel een hoge mate van vakmanschap als een flinke dosis innovatie. Om leider in de industrie te zijn en te blijven, onderscheidt VHP zich door de hoogst mogelijke kwaliteit van het product te garanderen. Om dit te kunnen waarmaken is VHP continu gericht op zowel het product als de productie te optimaliseren. Ook duurzaamheid staat bij VHP hoog in het vaandel. VHP streeft naar de perfecte balans tussen "people, planet en profit”.

Hiervoor is VHP in samenwerking met de nieuwe eigenaar bezig om ervoor te zorgen dat in de gehele keten van bankbiljettenproductie dingen op een nette manier gebeuren: juiste arbeidsomstandigheden, zo min mogelijk gebruik van chemicaliën en pesticiden, fairtrade en met zo weinig mogelijk afval.

Verder is het bedrijf in Apeldoorn sterk gericht op vernieuwing. Twee mooie voorbeelden zijn de ontwikkeling van een speciale coating die bankpapier beschermt tegen veroudering en een coating die virussen en bacteriën doden. Deze coatings zijn gepatenteerd en wordt nu over de gehele wereld gebruikt. Dat is iets om trots op te zijn. Wat de exportambities betreft streeft VHP Security Paper na om de beste producent van bankpapier ter wereld te worden, dan volgt export vanzelf.

Exportlanden: wereldwijd