Henk Bijl

Vexcolt Europe | Henk Bijl

Website: www.vexcolteurope.nl

Vexcolt Europe

Vexcolt Europe is één van de toonaangevende fabrikanten van micro- en macrodilatatieprofielen. Deze profielen worden gebruikt om bewegingen en belasting in vloeren, wanden, bruggen, sluizen op te vangen met slimme gepatenteerde profielen die in alle richtingen meebewegen. Het mooie is dat deze profielen mee bewegen zonder dat je dit ziet en merkt, inclusief de ‘onzichtbare veiligheden’ zoals bijvoorbeeld brandwerend-  en waterdichtheid. Vloeren, wanden, sluizen en bruggen hebben ruimte nodig om te bewegen. Krijgen ze dat niet doet de natuur dit zelf door een willekeur aan scheuren of bruggen die niet open kunnen als gevolg.

In de loop van tientallen jaren heeft Vexcolt Europe kennis en expertise opgebouwd op het gebied van dilateren: het faciliteren van bewegingsruimte rekening houdend met gebruik specifieke eisen en veiligheid om beweging economisch en esthetisch toe te staan. Deze kennis wordt actief gedeeld met de partners om problemen tijdens (en vooral na) de bouw te voorkomen. Een speciaal vuistdik handboek is geschreven in meerdere talen om architecten en constructeurs wereldwijd met dilatatiekennis te ondersteunen.

Wereldwijd werkt Vexcolt Europe met de top 250 internationaal opererende architecten en constructeurs. Gezamenlijk worden kleine en grote projecten gerealiseerd in alle continenten van de wereld. Grote en bijzondere projecten variëren van vliegvelden (Heathrow, Dubai, Dalles, Kuala Lumpur & Hong Kong), stadions (stade France, Wembley, Chelsea), stations (Londen, Bangkok, Delhi), shoppingcenters, kantoren en woontorens. Op jaar basis worden tussen 20 tot 80 grote projecten gerealiseerd.

Vexcolt Europe wordt vaak in een zeer vroeg stadium bij de projecten betrokken. Zo startte het eerste overleg, met de architect en constructeur, over de aanpak van station Utrecht al tien jaar voor de levering van de vele kilometers aan speciale profielen. De sterke kracht van het bedrijf is het actief meedenken en het leveren van maatwerk oplossingen voor de klant. Deze worden vervolgens onder regie geproduceerd in productielocaties dichtbij het project / de klant.

Het hoofkantoor van Vexcolt Europe is in 2020 verplaatst naar Apeldoorn. Hier zal met andere bouw- en bouw gerelateerde partners op de Zwitsal locatie een bouwexperience geopend worden dat uniek in Europa en daar buiten zal worden. Vanuit deze locatie werkt Vexcolt aan verdere groei van de organisatie. De (verkoop)kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, het Midden Oosten, India en Hong Kong ondersteunen daarbij.

Exportlanden: tientallen landen in alle continenten van de wereld met focus op Europa.