Sylvia Lisapaly - de Winkel

Sylryk Energie en Bouwmanagement | Sylvia Lisapaly - de Winkel

Website: www.sylryk.nl

Sylryk Energie en Bouwmanagement

Sylryk Projectmanagement is in 2002 opgericht door Sylvia Lisapaly - de Winkel. Zij was al actief in de verwarmings- en sanitair branche en hield van het managen van processen. Met Sylryk richt zij zich samen met haar team op het projectmanagement waarbij alles onderhanden wordt genomen van bestekken, architecten- en aannemerselectie tot en met het turn key opleveren van bouwprojecten. Sylvia heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, van alles alleen doen naar een bedrijf met medewerkers in loondienst én een flexibele schil aan gespecialiseerde medewerkers.

Sylryk is gestart met het managen van bouwprojecten in de breedste zin van het woord onder de naam Sylryk Projectmanagement. De launching customer was het bekende Hotel De Wereld in Wageningen. Het lukte de eigenaar niet de noodzakelijke verbouwing binnen hun beschikbare budget te realiseren. Dankzij Sylryk is dit wel gelukt én binnen de gestelde tijdsperiode. De eerste bruiloften stonden immers al in planning. In de loop der jaren heeft Sylryk zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van zorgvastgoed en herbestemming van monumentaal vastgoed. Een tweede belangrijke tak van het bedrijf is het adviesbureau. De adviezen helpen gebouweigenaren om hun vastgoed optimaal te beheren, te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving maar ook om duurzaam te investeren richting toekomst.

De opdrachtgevers van Sylryk variëren van woningbouwcoöperaties tot kleine en grote beleggers, pensionfondsen, etc.  Sylvia: “We zien dat veel woningbouwcoöperaties in de crisis van 2008-2010 behoorlijk zijn afgeslankt qua personeelsbezetting en dat men de kennis veelal mist om projectmanagement zelf in de hand te nemen. Met onze dienstverlening spelen we hier op in, we zijn onafhankelijk en weten precies welke partijen het beste past bij het uit te voeren project. Elke architect en bouwbedrijf is (vaak) geen generalist maar een specialist in een bepaald segment. Door met hen projectmatig samen te werken krijgen we het beste resultaat voor de klant”. 

Verduurzaming realiseren

De klanten van Sylryk zitten verspreid over het hele land en soms daar buiten. Een recent mooi en groot project is het volledige projectmanagement tijdens de verduurzaming van twee woontorens in Amsterdam te verzorgen. In deze 2 woontorens huizen 180 appartementen. Sylryk regelde hiervoor onder andere de bewonerscommunicatie, vergunningsaanvragen, aanbesteding en het naleven van de flora- en fauna wetten. De opdracht was de woningen van D naar A label renoveren. Een mooi project, waarbij het de opdrachtgever volledig wordt ontzorgd. Het vertrouwen is inmiddels zo groot dat Sylryk veel langdurige samenwerkingen met haar klanten heeft bereikt.

Exportland:  België