Mark Steinhauer

Steinhauer | Mark Steinhauer

Website: www.steinhauer.nl

Steinhauer

In 1933 startte grootvader Hendrik Jan het familiebedrijf Steinhauer met de productie van lampen, in een kelder in Amsterdam. Direct na de oorlog verhuisde hij met zijn gezin naar Apeldoorn en nam de 2e generatie, zoon Paul het bedrijf over. De collectie was toen vooral geconcentreerd op kunststof en hout en werd volledig in eigen beheer gefabriceerd.

In 1998 neemt de 3e generatie zoon Mark het bedrijf over. Het bedrijf groeit naar 35 medewerkers. Componenten worden wereldwijd ingekocht en in Nederland geassembleerd door een vaste groep van 160 medewerkers bij sociale werkplaatsen. De collectie is verschoven naar meer duurdere armaturen, halogeen en metaal. Vanaf 2002 start de verschuiving van de productie naar China en vanaf 2016 wordt daar nu alles geproduceerd.

Eigen ontwerp en productie:

Momenteel levert Steinhauer aan online en offline klanten in 26 landen wereldwijd. De grote kracht is het in eigen beheer ontwerpen en ontwikkelen van hun armaturen. Daarna wordt de productie onder eigen regie ondergebracht bij 4 vaste partners in China, ieder met een eigen product-specialiteit. Levering vindt plaats vanuit het centraal magazijn in Apeldoorn.

Voor buitenlandse klanten (ook in de USA) worden ook armaturen onder private label ontwikkeld, die direct vanuit China verscheept worden.

De groei wordt met name gerealiseerd met export, offline maar vooral ook online. Voor grotere online klanten is een fulfilment-programma ontwikkeld waarbij online orders direct en volledig automatisch verwerkt worden en direct aan de consument verstuurd kunnen worden.

Maar ook de verkoop op de projectmarkt groeit, aan bijvoorbeeld restaurants, boten, zorgwoningen en vakantieparken waar ook speciale armaturen voor ontwikkeld worden.

De collectie is opgedeeld in drie merknamen. Steinhauer met een basis-collectie in het midden en hogere prijssegment, voor de verlichtings- en meubelwinkels. Anne Light & Home is meer trendy verlichting en meubels voor de jongere doelgroep. En Mexlite als budgetmerk, met name voor de online markt.

Snel groeiende dochter Directlampen.nl verkoopt direct aan consumenten, in Nederland maar ook in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

Exportlanden: 26 landen wereldwijd