Remco Cuiper

Saylus | Remco Cuiper

Website: www.saylus.com

Saylus

Telecombedrijf Saylus is ontstaan uit een management buy-out van twee managers bij VRC Telecom. Remco Cuiper en Gradus van der Wal namen het bedrijf in 2014 over en zetten het bedrijf voort onder de nieuwe naam Saylus. Dit staat voor een sterk telecommunicatie bedrijf. Zelus, de god van de strijd en de toewijding ligt aan de basis van deze naam en dicht bij de kern van het bedrijf. Sindsdien is het bedrijf door gegroeid als een totaal leverancier van telecommunicatie oplossingen met vijftien betrokken medewerkers.

In complexe telecommunicatie is Saylus gespecialiseerd. Saylus inventariseert, adviseert, installeert, en onderhoudt on premise en hosted telecomsystemen voor de zakelijke markt. Dit zijn er zo’n 150 tot 200 verspreid over hele land en daar buiten. De kleinste klant is een lokale schoonheidssalon met drie medewerkers en de grootste klanten bestaan uit ziekenhuizen. Saylus bedient momenteel acht ziekenhuizen waarbij Universitätsklinikum Münster de grootste is met meer dan 40.000 aansluitingen. Ook bijzonder is dat het grootste ziekenhuis van Malta al meer dan 20 jaar ook tot de klantenkring behoort. Daar heeft Saylus ook een eigen vestiging, evenals in Duitsland. 

De grote kracht van het bedrijf is de grote kennis en kunde op gebied van hybride oplossingen tussen analoge en digitale telefooncentrales, gecombineerd met een absolute klantfocus. Weinig bedrijven beschikken over de kennis en kunde om beide technieken te combineren met als resultaat het voordeel van beide systemen te benutten zonder dat men “in een keer” over moet. Hiervoor heeft Saylus ook vakprijzen gewonnen.

Een hybride oplossing is vaak ook goedkoper. Door alleen te werken met A-merken als NEC en het hosted platvorm genaamd Flexus wordt ook veel bespaard op onderhoud en maandelijkse kosten. Dit kan veelal remote op afstand uitgevoerd worden. Dit maakt internationaal werken ook veel makkelijker. Bijkomend voordeel is dat de merken NEC en Flexus in het buitenland ook een grotere bekendheid genieten dan in Nederland.

Refurbished

In Nederland willen klanten vaak het nieuwste van het nieuwste terwijl de bestaande telefoons en infrastructuur nog prima bruikbaar zijn. Het is zonde om deze weg te gooien terwijl men er in veel buitenlanden nog volop mee werkt. Saylus biedt deze systemen refurbished aan. Hier is in toenemende mate vraag aan vanuit het (verre) buitenland

Toekomst

Het bedrijf groeit door de positieve mond-op-mondreclame van haar klanten. De focus in het buitenland ligt op verdere verdichting van de dienstverlening naar België en Duitsland.

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Malta, USA, Indonesië, Brazilië, Bahama’s, Curaçao.