Reinhard & Japer Withaar

Reinhard Frans | Reinhard & Japer Withaar

Website: www.reinhardfrans.com

Reinhard Frans

Het verhaal van Reinhard Frans is een successtory van een oer Nederlands Familiebedrijf opgericht door Reinhard & Jasper Withaar. Beiden hebben jarenlang in het topsegment van de schoenenbranche gewerkt. De prijzen die voor de topschoenen werden betaald varieerden tussen de 700 euro en soms wel 7.000 euro. Dit moet anders kunnen dachten beiden. De sleutel voor een topschoen tegen een redelijke prijs bleek te liggen in het zelf gaan produceren van deze schoenen en alle tussenhandel er uit halen.  

Maatwerkschoenen tegen vaste prijs

De zoektocht naar een schoenatelier bracht Reinhard naar Roemenië. In Boekarest staat nu een schoenatelier met 25 vakmensen die alle zelf ontworpen schoenen handgemaakt kunnen produceren. De schoenen onderscheiden zich op kwaliteit, zowel van het leer als van het vakmanschap waarmee de schoenen gemaakt worden. Een ander onderscheidend vermogen is het leveren van maatwerkschoenen. De maten van de voeten worden opgemeten en de klant heeft zelf de mogelijkheid de handgemaakte schoen te laten customizen naar eigen wens op leest, model, type leer, type zool etc. Ook het patineren van de schoenen is mogelijk. Dit is het in meerdere laklagen handmatig schilderen van de schoenen in de gewenste kleur. Het unieke van de collectie is dat alle schoenen voor een fixed price worden aangeboden: 180 euro.

De schoenen worden rechtstreeks van het atelier exclusief verzonden naar de eigen flagstores verzonden. De eerste store werd geopend in Apeldoorn in 2012 en al snel volgden negen meer flagshipstores en een webshop in Nederland en België.  De klanten van deze winkels bestaan veelal uit zakelijk ingestelde personen in alle leeftijdscategorieën. Zij maken ook veel gebruik van de webshop van Reinhard Frans. De maatvoering staat in de database en dat maakt online bestellen een stuk makkelijk. Bijkomend voordeel: er zijn daardoor ook bijna geen retourzendingen.

Ook sneakers

Naast een assortimenten aan leren zakelijke schoenen beschikt Reinhard Frans ook over een assortiment sneakers. Ook hier wordt bij de bron geproduceerd met veel aandacht voor kwaliteit. De sneaker kent een aparte binnen- en buitenzool en elastische veters. Ondanks de wat hogere prijs van 235 euro voor een paar, ligt de verkoop ervan hoger dan de zakelijke leren schoenen.

Meer winkels

Op korte termijn staat het openen van winkels in Duitsland  en het Midden Oosten op het programma. Het grote bestelgedrag van Duitsers op de webshop leidde tot het besluit ook winkels daar te gaan openen.

Exportlanden: België en op korte termijn Duitsland en het Midden Oosten