Vincent Hendriks | Ron van Gunst

Rabobank | Vincent Hendriks | Ron van Gunst

Website: www.rabobank.nl/bedrijven/

Rabobank

Internationaal Zakendoen met Rabobank

Of het nu gaat om het vinden van de juiste partners, het verkrijgen van kennis over wet- en regelgeving of het omgaan met verschillen in taal en cultuur in een bepaald land: voor ondernemers zijn er uitdagingen genoeg bij het internationaal zakendoen.

De Rabobank is al ruim 40 jaar internationaal actief, inmiddels in ruim 120 landen en op alle continenten. Specifiek voor de bediening van de Nederlandse klanten in het buitenland heeft de Rabobank 20 International Desks, gevestigd in de belangrijkste handelslanden, zoals in Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, VS, Brazilië, Australië, China en India. Ondernemers die in deze landen opereren hebben vaak specifieke vragen over zaken als lokale betaalrekeningen, valutazaken, financieringen en leasing. De Rabobank kent de buitenlandse markten en voorziet in deze vraagbehoefte. Daarnaast kan de Rabobank zorgen voor een introductie bij een ambassade of Kamer van Koophandel. Doe je zaken buiten Nederland, dan behoud je één aanspreekpunt binnen je eigen Rabobank.

Benieuwd naar je mogelijkheden?
Of je nu wilt importeren, exporteren, jezelf in een ander land wilt vestigen of alleen je internationale geldstromen wilt managen. Met onze ondersteuning bespaar je tijd en geld. Zo kun jij je richten op het ondernemen. Regelmatig organiseren wij samen met partners (online) webinars over internationalisering. Mocht je interesse hebben om een (online) webinar bij te wonen dan horen wij dit uiteraard graag.

Internationale ambities
Rabobank ondersteunt je bij je internationale ambities. Waar je ook gaat in de wereld, je behoudt één primair contactpersoon en hebt daarmee een vertrouwd Nederlands gezicht. Het team financiële logistiek bij Rabobank Regio Midden Oost Nederland bestaat uit 5 adviseurs en zij hebben ruime ervaring op het gebied van internationaal handelsrisicomanagement. Zowel voor grootzakelijke bedrijven als voor het MKB met een internationaal vraagstuk, wordt in samenwerking met de zakelijke accountmanager de expertise maximaal ingezet. Ook hebben zij nauwe contacten met de International Desks. Samen met jou inventariseren zij de belangrijkste handelsrisico’s om aansluitend te bepalen welke instrumenten ingezet kunnen worden om risico’s te minimaliseren. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar handelsrisico’s, maar ook naar de impact op het werkkapitaal van het bedrijf.

Contact
Wil je meer informatie? Kijk dan op Zakendoen in andere landen - Rabobank of Home Rabobank Group. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je eens deelnemen aan een (online) webinar over internationalisering? Neem dan gerust contact op met Roy Krabshuis, specialist financiële logistiek, via telefoonnummer 038 - 428 78 88  of mail naar Roy.w.krabshuis@rabobank.nl

Exportlanden: 120 landen in alle continenten