Thuy Nguyen

Q-LED | Thuy Nguyen

Website: www.q-led.com

Q-LED

In 2010 is Q-LED in Apeldoorn ontstaan uit het bedrijf QC Event Group. Dit bedrijf levert crewsupport voor de concert- en evenementenbranche, in de breedste zin van het woord. Rond 2010 kwam er steeds meer vraag naar video- en led-walls tijdens concerten en evenementen. Omdat dit een vak apart is, werd besloten hiervoor een nieuw bedrijf op te zetten: Q-LED. Sindsdien is het hard gegaan en leveren ze video- en led-specialisten over de hele wereld die zorgen dat de video- en led-walls de juiste content zonder storingen tonen tijdens bijeenkomsten, concerten en andere evenementen.

Q-LED is een bekende naam in de evenementenbranche. Met ongeveer 40 opdrachtgevers werken ze (mee) aan veel technische producties op plekken over de hele wereld. Dit kan een eenmalig event van een paar dagen zijn, maar ook een concerttour voor artiesten als DJ Armin van Buuren, zanger Vasco Rossi of de band Take That. De crew van Q-LED reist dan een paar maanden mee met de roadies tijdens tours door Europa of het Midden-Oosten.

De kracht van Q-LED zit in de grote ervaring van het team, daarom worden zij al in een vroeg stadium betrokken bij het te houden event. Wensen worden geïnventariseerd en Q-LED zorgt ervoor dat alle ontwerpen technisch goed worden opgebouwd en dit kan op veel verschillende manieren. Dit varieert van een video- en led-wall als dansvloer, een 360-graden rond scherm tot zeer grote video- en led-schermen van 2.500 m2. Het bedrijf heeft zelf geen materialen, dus werkt veel samen met en voor verschillende opdrachtgevers. Bij eigen technische producties huren zij het materiaal in bij vaste samenwerkingspartners.

Een mooi voorbeeld waarin de kracht van het team naar voren komt, is o.a. een concert van de grootste eventorganisator ter wereld: Live Nations USA. Aangezien zij met specifieke led-schermen werken, kwamen zij er ter plekke op de vooravond van een groot concert in Europa er achter dat de juiste led-expertise niet aanwezig was. Door de inzet van Q-LED werd het concert gered en sindsdien hebben zij meer projecten voor Live Nations mogen uitvoeren.

De toepassingen van video- en led-schermen zijn zeer breed. Naast vele concerten wordt Q-LED ook veel gevraagd om de schermen op te zetten en te bedienen bij grote bedrijfspresentaties, beursstands, live voetbal kijken op pleinen etc. etc. De toekomst ziet er daarom goed uit!

Exportlanden: Europa, Midden-Oosten, USA, Mexico en incidenteel landen daar buiten