Wiljo van Essen

Poelonline | Wiljo van Essen

Website: www.poelonline.nl

Poelonline

Walther van der Poel startte in 1979 zijn bedrijf Poel Bosbouwartikelen. Walthers vader was in dienst bij de firma STIHL en merkte dat er veel vraag was naar een reparatie- en onderhoudsservice. Toen bleek dat STIHL dit wel wilde opzetten werd Walther van der Poel de eerste STIHL-dealer van Nederland.”

Het bedrijf is sindsdien flink gegroeid.  Het bedrijf telt drie vestigingen in Amsterdam, Veghel en Apeldoorn. De laatste vestiging is ook het hoofdkantoor waar de meeste van de in totaal 40 medewerkers werken. Poel is dealer van het A-merk STIHL en belevert klanten in heel Nederland. Het biedt een compleet assortiment aan voor groenbedrijven, gemeentes en bosbouwbedrijven. Dit omvat kettingzagen, bosmaaiers, grasmaaiers, sproeiers, heggenscharen en ander tuingereedschap. Een complete lijn aan werk- en veiligheidskleding ontbreekt niet.

Steeds meer duurzaamheid

De overgang van machines met een benzinemotor naar accumachines betekende een belangrijke omslag in technologie en een nieuwe weg voor Poel. Accumachines zijn heel eenvoudig te bedienen en vooral heel erg stil. Op recreatieparken, in kantoortuinen, bij ziekenhuizen en in parken; accumachines zijn een verademing voor alle tuinbouwbedrijven die – overdag of ’s nachts – moeten werken aan het groen. Vanuit deze acculijn ontstond er ook vraag naar accumachines bij particulieren. Een accumachine is namelijk behalve stil ook nog goedkoper in gebruik dan een benzinemotor en de motor is minder gevoelig voor slijtage. Mocht er toch onderhoud nodig zijn dan voorziet de grote eigen werkplaats hierin.

Eigen productontwikkeling

Bij Poel Bosbouw wordt goed naar de wensen van de klant geluisterd, is er geen oplossing dan ontwikkelt Poel deze zelf. Zo kwam van een klant de vraag naar een oplossing voor het schoffelen in gebieden met kleigrond. Dit bestond niet in het assortiment van STIHL maar in eigen huis is een product ontwikkeld en volledig gecertificeerd op de markt gebracht. Eenzelfde proces speelde toen de eikenprocessierups zijn opmars in Nederland maakte. In samenwerking met een klant ontwikkelde Poel Bosbouw vervolgens een eigen zuigmachine. Ook zijn speciale brandwerende kluizen ontwikkeld om de brandgevoelige accu’s veilig te kunnen opslaan. De zelf ontwikkelde “specials worden in Nederland afgezet en export is startende naar België en Duitsland. De bedoeling is de export de komende jaren verder te laten groeien en steeds ook nieuwe “specials” toe te voegen.

 

Exportlanden: België en Duitsland op termijn meerdere landen in Europa

Foto:  Magazine Eyeopener – Schuiteman Accountants & Adviseurs.