Emily Derksen

Mo-Ca More than Canvas | Emily Derksen

Website: www.mo-ca.nl

Mo-Ca More than Canvas

Mo-Ca | More than Canvas is een familiebedrijf van de familie Derksen. Het is in 2015 ontstaan uit het reclamebedrijf Art Print Design. Dit is het adres voor alle soorten drukwerk, textielbedrukking en signs voor binnen en buiten. Toen Pinterest op kwam, stelde de familie Derksen (Emily, Carla, Bert en Demi) zich de vraag: welke producten passen daar het beste bij?  Dit bleken items te zijn voor woninginrichting. Veel signproducten zijn erg strak voor woninginrichting, de behoefte ontstond om iets anders wat “stoerders” aan de muur te kunnen hangen. Dutch Old Canvas werd daarvoor bedacht en gerealiseerd.

Enige drukker in Europa

Dutch Old Canvas laat zich het best omschrijven als gekreukt canvas. Veel technische kennis was aan boord om dit product, dat met de hand in Apeldoorn wordt gemaakt, te kunnen produceren. Met dit nieuwe product werd een oude droom van de familie om iets met woninginrichting te kunnen doen gerealiseerd. Gestart werd met het maken van een collectie. In samenwerking met meerdere fotografen werd een standaard collectie opgebouwd in kleine en grote formaten Dutch Old Canvas. Dit wordt in Nederland voornamelijk aan de particulier verkocht. Het is ook mogelijk om eigen foto’s in te sturen en deze worden dan in Apeldoorn op het gewenste formaat gedrukt en afgeleverd.

Vliegende start via VT Wonen

Toen de Canvas producten van Mo-Ca in het lifestyle blad en TV-programma VT Wonen verscheen kreeg Dutch Old Canvas meer bekendheid. Het kwam op de cover en in één jaar was  elke maand wel een foto of tekst te spotten van Dutch Old Canvas in VT Wonen. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met meerdere producten aan de muur en andere woonaccessoires.

Groei in het buitenland

Via een Nederlandse ondernemer die aanverwante artikelen via handelsagenten in Duitsland verkocht is export ontstaan. Zij deelde de contacten met de verschillende agenten waar zij mee werkt en inmiddels verkopen zij ook de producten van Mo-Ca.  De producten van Mo-Ca worden daardoor alleen in Duitsland al meer dan 100 lifestylewinkels en conceptstores verkocht. Via Duitsland is ook export naar Zwitserland en Oostenrijk ontstaan. Inmiddels komt meer dan de helft van de omzet uit het buitenland.

Toekomst

De wens bestaat om in meerdere landen te gaan verkopen. Zo is de Scandinavische markt interessant. Ook komen via internet incidenteel vragen uit andere landen. Hier liggen ook kansen.

 

Exportlanden: Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en incidenteel andere landen