Miranda ter Voorde

Meesterlijk Geschikt | Miranda ter Voorde

Website: www.meesterlijkgeschikt.nl

Meesterlijk Geschikt

Bloemen zeggen veel. Over de gever. Over de ontvanger. Over de situatie. En in het geval van Miranda ter Voorde ook over de maker. “Mijn passie is beleving geven met florale materialen. Een gevoel vormgeven. Met natuurlijke materialen overbrengen wat in woorden niet uitgedrukt kan worden. Een bloem zegt meer dan duizend woorden.” 

De eerste tien jaren van haar werkzame leven reisde Miranda de hele wereld over als freelancer om evenementen, beurzen, trouwerijen, winkels met bloemen feestelijk in te richten en demonstraties te geven aan vak publiek op toonaangevende podia. Dit bracht haar naar plaatsen als HongKong, Tokyo, New York, Moskou, Dubai en heel Europa. In 2010 ontstond de behoefte aan meer vastigheid en minder reizen.

Vanuit haar prachtige locatie in Apeldoorn voorzien Miranda en haar team dagelijks winkels, kantoren, feesten, partijen en huiskamers van exclusieve bloemcreaties. Deze zijn stuk voor stuk spraakmakend en onder andere de reden waarom Miranda tot Europees kampioen bloemschikken is verkozen. 

Bloesembomen en flowergrids aan de gevel

Voor Retailketen Rituals Cosmetics heeft Meesterlijk Geschikt de eerste iconische bloesemboom ontworpen. Gestart is met een tafelmodel bloesemboom maar inmiddels is deze bloesemboom in vele verschillende varianten beschikbaar. De stammen en takken zijn van echt hout die speciaal bewerkt zijn opdat ze gegarandeerd insectenvrij zijn. De bloesems zijn gemaakt van zijde en met veel oog voor detail handmatig bevestigd in de boom. De bomen zijn gemiddeld 3 tot 5 meter hoog en zijn inmiddels uitgegroeid tot de absolute blikvangers in de Rituals winkels. Naast de bloesembomen is er ook een uitbreiding geweest met bloembakken en flowergrids voor aan de gevel. Zo wordt de ultieme customer journey qua beleving en herkenbaarheid totaal afgelegd door de klanten van Rituals. Naast de vele Nederlandse winkels werden ook winkels in Europa, USA, VAE en Japan er mee ingericht. Alles werd in Apeldoorn geprepareerd en vervolgens op bestemming opgebouwd. Een nieuwe ontwikkeling is het nieuwe concept in de flagshipstore: House of Rituals te Amsterdam. Hiervoor werd de “winkelboom” een stuk hoger: bijna 8 meter, voorzien van op maat gemaakte ledverlichting en kwam er een heuse schommel in. 

Bloemenwinkel

Naast het ontwikkelen van o.a. ‘groen’ concepten voor bijvoorbeeld ketens als Kwalitaria en Cosmo Hairstyling en het inrichten van winkels en kantoren blijft er nog genoeg tijd over om de lokale en regionale markt te bedienen. Sinds kort vanuit een prachtige bloemenwinkel waar je ook gewoon even binnen kan lopen voor een fleurig ambachtelijk geschikt boeket, exclusieve vaas of rouwboeket. Naast verse bloemen en planten vind je er ook een enorme collectie zijden bloemen en planten waarmee Miranda en haar team de meest bijzondere creaties weten te maken. 

Exportlanden: Europa, China, Japan, UK, VAE en de USA.