Johan van Veen

MCX | Johan van Veen

Website: www.mcx.nl

MCX

Johan van Veen werkte bij Oracle Nederland en hij zag dat de dienstverlening anders en in zijn ogen vooral beter kon. Daarom startte hij in 1999 MCX zodat hij klanten complete oplossingen kon bieden en ze de zorg rondom de standaard IT vraagstukken kon wegnemen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal expert op het gebied van technisch beheer van met name Oracle applicaties, databases en infrastructuur.

Het idee is dat voor de meeste klanten het technisch beheer van IT te specialistisch wordt en dat het bijhouden van deze kennis lastig is. MCX bundelt de kennis en biedt deze aan in verschillende vormen van managed services. 

Uniek businessmodel

Een van de geheimen achter het succes van MCX is het unieke businessmodel. Waar bij veel collega’s het aantal ingezette uren centraal staat, staat bij MCX de oplossing centraal: Johan: “Wij geven een fixed price voor oplossingen. Dit heeft zekerheid voor de klant, ze worden niet graag verrast door nacalculatie van uren. Als het betekent dat we meer tijd kwijt zijn dan begroot is, dan is dat ons probleem. Dit gebeurt gelukkig zelden want deze fixed price heeft namelijk ook een positieve interne werking. Het stimuleert ons om tot echt innovatieve oplossingen te komen en deze werkwijze is ons DNA geworden. Onze bedrijfswaarde is niet voor niets: ‘werk slimmer, niet harder”.

Over de hele wereld

Met het hoge kennis- en ervaringsniveau van de bijna 50 medewerkers kan via remote control de wereld bediend worden. De focus van MCX ligt op Nederland met mooie klanten als SaNS, het CBS, gemeente Den Haag, Erasmus MC, Rijn IJssel, ROC Twente en UMC Radboud. Maar ook klanten in het buitenland zoals INNIO, Liverpool John Moores University, Avila, DAB vloot, IESE en UCAN en een grote buitenlandse bank vertrouwen op de expertise van de IT-beheerder uit Apeldoorn. Een mooie bevestiging van het hoge niveau waarop MCX acteert.

Milieu bewust

MCX is een dienstverlener die een gezond milieu belangrijk vindt. Zo is MCX sinds 2014 volledig CO2  neutraal. Door de groei van de organisatie is in 2022 een nieuw en groter pand betrokken. Dit is volledig klimaatneutraal gebouwd en kenmerkt zich door opvallende groene gevels, grote transparante ramen, veelvuldig gebruik van natuurlijke elementen.

Exportlanden:   direct: België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Turkije, Zuid- Afrika, Angola, Engeland