Olaf Baas

Matterhorn | Olaf Baas

Website: https://shop.matterhorn.nl/

Matterhorn

Matterhorn is een groothandel, gespecialiseerd in de buitensport-branche. De oprichtster van Matterhorn is een liefhebber van outdoor en in de bergen ontmoette zij mede-liefhebbers die die beschikten over mooie spullen die in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar waren. Tijd om daar verandering in aan te brengen, dus zelf alles importeren en sindsdien is veel bereikt. Matterhorn is in 1990 opgericht en sinds 2004 is Olaf Baas er ondernemer.

Olaf is trots op de triple A-merken waar hij met Matterhorn de exclusieve verkooprechten van de Benelux heeft. Dit betreffen allerlei Europese en Westerse merken die niet alleen kwaliteit leveren maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Olaf geeft een voorbeeld: “het Tsjechische merk Patizon levert slaapzakken op waar het dons niet van levende dieren is geplukt. Wij letten op dit soort aspecten, we doen graag zaken met partijen die MVO net zo belangrijk vinden als wij dat doen”.

Vanuit de showroom en het magazijn in Apeldoorn wordt de hele Benelux bediend, met een vleugje Noord-Frankrijk. Het meeste gaat naar de betere sport- en outdoor-winkels, hiervan worden er honderden beleverd. Bij de producten moet u denken aan alles wat je bij outdoor nodig hebt. Dit loopt uiteen van wandelstokken, klimuitrusting, waterfilters, waterafstotende wasmiddelen, thermokleding tot onderwaterschrijfpapier en –pennen aan toe. Naast levering aan winkels wordt er ook aan bedrijven geleverd. De thermosflessen, al dan niet met eigen bedrijfslogo/ontwerp, zijn bijvoorbeeld erg populair als relatiegeschenk of bij eigen sportieve evenementen. Naast bedrijven wordt ook geleverd aan speciale expeditie teams en aan defensie. Olaf: Defensie heeft specifieke eisen op gebied van bijvoorbeeld schoensmeer en wij kunnen deze volgens specificatie leveren”.

Het assortiment aan merken is groot. De belangrijkste merken in het assortiment zijn Amphibious, Patizon, Lifesaver, Grangers, Laken, Vipole, Asolo, Zanier en 2under. Dit merkenpalet is stabiel en breidt zich gestaag verder uit. Matterhorn heeft door de jarenlange ervaring een uitstekende reputatie opgebouwd in de branche. Het mooie is dat veel A-merken op basis van ingewonnen referenties zelf bij Matterhorn aankloppen of zij hun merk in de Benelux willen vertegenwoordigen.

Tijd steekt Matterhorn daarom liever in het versterken van de merkbeleving bij de aangesloten retailers en het verder verdichten van het distributienetwerk.

Exportlanden: België, Luxemburg, Frankrijk