Jeroen Werner

Luminis | Jeroen Werner

Website: www.luminis.eu

Luminis

Luminis is een software- en technologiebedrijf dat startte in 2002 in Arnhem. Al snel kwamen er meerdere vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam erbij. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten. In Apeldoorn werken 50 professionals verdeelt over twee vestigingen.

Doelstelling van Luminis is om door technologie en het toepassen van innovatie waarde toe te voegen aan haar opdrachtgevers. Luminis loopt voorop bij komende technologieën vaak lang voordat ze mainstream zijn. Zo wordt al vele jaren gewerkt met cloudtechnologie, Internet of Things en machine learning. Ook is een eigen cloudplatform en zorgplatform ontwikkeld. Dit maakt Luminis toonaangevend in de markt daar klanten te bedienen met de oplossingen van overmorgen. Doordat wij met de nieuwste technologieën werken, kunnen we ook de beste experts aantrekken.

Dit maakt dat grote merken zoals KLM, Nike en Bol.com graag met Luminis samenwerken. Luminis is geen leverancier van IT, maar een oplosser voor problemen en uitdagingen van bedrijven waarbij in co-creatie veel toegevoegde waarde wordt gerealiseerd. Mooie voorbeelden zijn de creatie van de nieuwe zoekmachine in Bol.com die sneller en makkelijker verwijst naar de producten die de klant zoekt. Voor Van Dijk heeft Luminis een nieuw webplatform ontworpen dat de sterk toegenomen bestellingen van schoolboeken veel beter managed.

Van de totale omzet van Luminis is een klein deel export-gerelateerd. Exporteren ontstaat bij Luminis uit het netwerk en de actieve wijze waarop het bedrijf kennis deelt met de markt. Professionals van het bedrijf schrijven regelmatig white papers, blogs en artikelen, video’s over de nieuwste IT-ontwikkelingen en dat levert vanuit de gehele wereld vragen op en dat leidt soms tot opdrachten in het buitenland. In Engelstalige landen, komt de dienstverlening het gemakkelijkst tot stand, vanwege de kleine taalbarrière.

Toekomst

In de komende jaren wil Luminis de export verhogen van 10 naar 30%. Dit kan door meer producten te verkopen en open source in te zetten, de markt hiervoor is in het buitenland nu eenmaal groter dan in Nederland.

Luminis heeft een nieuw platform ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Liverpool: MediGrid. Met dit platform kan informatie uit medische onderzoeken gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden en zeer snel ontsloten worden. Vanuit de medische wereld is hier vanuit binnen- en buitenland veel belangstelling. De focus blijft op innovatie. Zo werk Luminis nu aan een next generation cloudoplossing dat de gemiddelde doorlooptijd van projecten kan verkorten van zes tot één maand.

Exportland: Verenigd Koninkrijk