Andy Kloppenburg

Interstock | Andy Kloppenburg

Website: www.interstock.nl

Interstock

Ondernemer Andy Kloppenburg was reeds meer dan 10 jaar eigenaar van een succesvol bedrijf in de Automotive sector toen hij een aantal partijen uit faillissementen verhandelde.

In 2014 werd daarvoor Interstock opgericht, die zich al snel specialiseerde in het oplossen van “probleemcontainers” voor de grote rederijen. Containers, die om verschillende oorzaken niet bij een klant kunnen worden afgeleverd, kosten rederijen veel geld en kopzorgen.

Met de slogan “Interstock Lost Op” neemt het bedrijf deze probleemcontainers over van deze wereldwijd opererende rederijen en zorgt ervoor dat hun onkosten gestopt worden.

De verscheidenheid aan aangeboden producten uit de containers verschilt enorm. Dit kunnen bederfelijke waren zoals groente en fruit zijn, goederen die ter recycling aangeboden worden, maar ook consumentengoederen zoals speelgoed en decoratieve artikelen. Hiervoor beschikt Interstock over geselecteerde partners, die dit duurzaam en voorzien van vergunningen kunnen verwerken, alsmede Europese partijhandelaren.

Alvorens producten te recyclen wordt eerst gekeken naar afzet op andere markten. Dit kunnen andere markten zijn dan de Europese, om dumping op de thuismarkt te voorkomen. Interstock regelt dan het ompakken, opnieuw labelen van producten en het vinden van afzetpartners. Hiervoor is inmiddels een groot netwerk opgebouwd.

Het aanbod varieert sterk in aard en omvang. Andy: “de grootte varieert van één container tot soms grote partijen van samen negentig containers.”

Wij staan dagelijks in nauw contact met de kantoren van de grootste rederijen in West-Europa en staan erom bekend dat wij snel schakelen op hun aanvragen. Binnen 24 uur krijgt de rederij een oplossing op maat aangeboden met een prijs daarbij. Dankzij ons grote logistieke netwerk kunnen we de betrokken containers snel afvoeren uit de Europese havens naar onze vestiging in Apeldoorn.

Aangezien alle rederijen internationaal werken komen steeds meer vestigingen buiten West-Europa met aanvragen. De kracht van Interstock zijn korte lijnen, snelheid van handelen en het nakomen van gemaakte afspraken. Kortom: Interstock lost op!

Exportlanden: rederijen in West-Europa