Frank de Ruiter

Intamin | Frank de Ruiter

Website: www.intamin.com

Intamin

Intamin Holland B.V. is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het werktuigbouwkundig ontwerp en de structurele- en dynamische analyse van op vermoeiing belaste constructies zoals roller coasters, vrije val-attracties en reuzenraderen. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Intamin Amusement Rides Int. Corp. Est., waarvan het hoofdkantoor zich in Liechtenstein bevindt.

Intamin Amusement Rides Int. Corp. Est.

In 1967 besloten Reinhold en Robert Spieldiener samen met hun vriend Ali Saiko een eigen bedrijf op te richten voor de productie en bouw van attracties. Hun ambities en aspiraties in het achterhoofd houdend, gingen ze op zoek naar een naam. De naam Intamin werd samengesteld uit de letters van INTernational AMusement INstallations. Vandaag de dag is Intamin Amusement Rides een wereldwijde marktleider op het gebied van attracties voor pretparken zoals reuzenraderen, roller coasters, wildwater banen, vrije val-installaties en nog veel meer.

Verspreid over de hele wereld zijn meer dan 100 achtbanen gebouwd door Intamin. Ook is Intamin de trotse bezitter van een heel aantal wereldrecords. Wat dacht u van het snelheidsrecord op een achtbaan van 240 kilometer per uur, dat in 4,5 seconde wordt bereikt? Dit zal binnenkort verbeterd worden door een achtbaan die 250 kilometer per uur behaalt en in het Midden Oosten gebouwd zal worden.

De verkoop-afdeling bevindt zich hoofdzakelijk in Liechtenstein en Zwitserland. Productie vindt veelal plaats in Duitsland, Slowakije en Zwitserland. Het teken- en rekenwerk gebeurt onder anderen in Apeldoorn. Op jaarbasis werkt het 10 personen tellende team van Intamin Holland B.V. aan zo’n twee á drie grote en bijzondere attracties. Tussendoor wordt ook nog aan zo’n 5 tot 10 kleinere attracties gewerkt. Een grote en nieuwe attractie moet vaak net wat groter en spectaculairder zijn dan dat wat er al bestaat. Dat betekent dat dit ontwerp weer volledig opnieuw moet worden geanalyseerd. Zo’n traject kent al gauw een doorloop van ca. een á twee jaar inclusief goedkeuring door keurings-instanties zoals TŰV, etc.

Enkele van de grootste achtbanen ter wereld zijn de Kingda Ka in New Jersey (USA) en de Top Thrill Dragster in Ohio (USA). Een aantal jaar geleden was Intamin Holland B.V. betrokken bij het ontwerp van de hoogste vrije valtoren ter wereld. Deze attractie is ca. 100 meter hoog en staat in Florida (USA). Dichter bij huis heeft het Apeldoornse team een aantal jaar terug de renovatie en her-berekening van de bekende achtbaan Python in de Efteling voor zijn rekening genomen.

Exportlanden: Europa, Midden-Oosten, USA, China, Australië