Albert Abbink

Image Builders | Albert Abbink

Website: www.imagebuilders.com

Image Builders

Imagebuilders is een internationaal bedrijf in de geavanceerde interieurbouw en is opgericht in 1986. Zij werken inmiddels met een team van meer dan 70 toegewijde professionals op het hoofdkantoor in Apeldoorn en 8 Chinese medewerkers op het kantoor in Shanghai. Bij Imagebuilders geloven ze dat het hun mensen zijn die het verschil maken. Het opbouwen van sterke klantrelaties is de sleutel tot het succes, het serviceniveau is wat hen uniek maakt.

Eigenaar en oprichter Albert Abbink is met zijn creativiteit en ondernemersgeest oorspronkelijk begonnen met het leveren van glazen haarden, destijds een bijzondere en mooie combinatie (glas en vuur). Dit deed hij ook voor de eigenaar van een kledingketen en deze vroeg hem om ook al zijn winkels te voorzien van een nieuw interieur, zo is hij in de retail terecht gekomen. Zijn stijl viel op en daarna volgden vele andere merken en zodoende is IB sterk vertegenwoordigd in de internationale retail, veel van de klanten zijn grote internationale modemerken. Imagebuilders is ook goed vertegenwoordigd in andere sectoren zoals de gezondheidszorg, horeca, woningen, kantoren en het onderwijs. Van 5 sterren hotels tot luxe interieurs voor villa’s, het moderniseren van verzorgingstehuizen en nieuwe concepten voor restaurants. Imagebuilders is een betrouwbare partner voor projectontwikkelaars, overheid, architecten en particulieren.  Een relatief nieuwe markt is de transformatie markt, waarbij bedrijfspanden worden getransformeerd tot kantoren, flexwerkplekken en woningen.

Imagebuilders verkoopt wereldwijd. Echter 95% gaat naar internationale dochterondernemingen van bedrijven die hun hoofdkantoor in Nederland hebben.

De productie vindt plaats in Apeldoorn, maar ook veel in het buitenland, namelijk in Oost Europa, Turkije, de Baltische Staten en China. In China hebben zij een joint venture en daardoor kan er vanaf daar snel en kwalitatief erg goed geleverd worden. Door deze samenwerking zijn ook de voorraadrisico’s laag. Met de nieuwe Silkroad (trein) is aanvoer naar Europa inmiddels weer sneller geworden.

Het onderscheidend vermogen is hun echte focus op duurzaamheid aldus sustainability manager Sanne Vincenten. Imagebuilders beschikt over een eigen C02 calculator, vele analyses van grondstoffen en daarnaast wordt er gewerkt aan een duurzame materialen bibliotheek. De basis materialen zijn veelal hout en staal, maar er zijn natuurlijk ook voldoende alternatieven. Deze worden uitgebreid in de materialen bibliotheek belicht, zodat de klant er zijn voordeel mee kan doen. Je treft hierin materiaal inventarisaties, samples en een grote database aan. Dit alles zal ook onderdeel worden van de nieuwe website die dit jaar zal worden opgeleverd.

Export : wereldwijd, echter vooral aan ondernemingen met het hoofdkantoor in Nederland.