Yvonne Stapper en Sandra Nawijn

Gebrand & Ongebrand | Yvonne Stapper en Sandra Nawijn

Website: www.ongebrand.nl

Gebrand & Ongebrand

Ivo van der Putten heeft een groot deel van zijn werkzame leven gewerkt als koffie makelaar.
Dit bracht hem naar allerlei bijzondere koffieplantages verspreid over alle koffielanden in de wereld. Toen de grote winkelketens steeds meer zelf gingen inkopen besloot hij in 2000 zelf te starten met de verkoop van ongebrande koffie bonen aan particulieren en kleine koffiebranders voor thuis gebruik.
Ongebrand b.v. werd opgericht en de website ongebrand.nl gelanceerd.
Op verzoek werd gestart met het branden van koffie uit het assortiment van Ongebrand b.v..

Zij hebben het grootste assortiment aan Arabica koffie in de wereld!

Op een fraaie woonboerderij net buiten het dorp Lieren net onder rook van Apeldoorn wordt de koffie gebrand op het platteland door Gebrand b.v. onder leiding van Yvonne Stapper en nicht Sandra Nawijn.

Wat Gebrand uniek maakt is het zeer grote assortiment aan A- kwaliteit Arabica bonen. Er zijn meer dan vijftig Arabicas op voorraad. Hier zitten heel bijzondere koffies bij zoals de Green Tipped Bourbon van het eiland St. Helena: de koffie waar Napoleon gek op was en die hij leerde kennen tijdens zijn verbanning naar dit eiland.

Of wat dacht u van koffie van de Galapagos eilanden of de koffie van de Greenland Organic Farm, Kavre District Nepal aar de koffie groeit op bijna 1.700 meter op de uitlopers van het Himalaya gebergte.

De koffies worden alleen op bestelling gebrand en daarna direct verzonden. Verse koffie smaakt zoveel keer beter dan de koffies die je in de winkels koopt.

Koffiebranders en groene koffiebonen

Naast vers gebrande koffie worden ook koffie branders verkocht.
Ongebrand b.v. is importeur van de merken Genesis, Behmor en Toper.
Deze branders variëren van kleine branders voor de Doe-het-zelfer, tot grotere branders voor de professionele markt.

Klanten zijn zeer divers

De klanten die de koffie van Gebrand en Ongebrand bestellen zijn zeer divers. Van particulieren, die kleinere bestellingen plaatsen van één kilo, tot soms een halve auto vol. Dit wordt direct na branding verzonden of opgehaald. Ook bedrijven en horeca bestellen graag de verse kwaliteitskoffie bij Gebrand. Je maakt daarmee echt een statement.

Sandra: “koffie is vaak het laatste wat men proeft na een restaurantbezoek, als deze smaak dan onovertroffen is blijft die ervaring het langste hangen”.

Exportlanden: Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Portugal, Spanje, Kroatië, Finland, Noorwegen en Suriname