Frenger Systemen

Frenger Systemen | Frenger Systemen

Website: frenger.nl

Frenger Systemen

Al in 1953 begon in Nederland het hart voor de beste verwarmings- en koelsystemen aan het plafond te kloppen. FRENGER SYSTEMEN BV voltooide het eerste koelplafond in 1960. En het systeem was overtuigend. Het bedrijf bleef in Nederland groeien tot het in de jaren 80 werd overgenomen door de Duitse ondernemersfamilie Menger. Zij introduceerde de Frenger systemen op de Duitse markt.In totaal zijn ruim 5.000 projecten gerealiseerd met meer dan 3 miljoen m2 systeemplafond.

Frenger Systemen BV heeft een lange ervaring met klimaatplafonds en is een begrip op het gebied van klimaatbeheersing. Productie, engineering, ontwikkeling en montage worden in eigen beheer uitgevoerd. Alle producten worden op order basis geproduceerd op specifieke wensen van de klant.

Frenger Systemen BV bedient vanuit Apeldoorn de gehele Benelux. De werken worden op alle terreinen in de bouw toegepast. Kantoren, Sporthallen, Ziekenhuizen en woningen. In alle disciplines kunt u Frenger Systemen BV verwachten en toepassen. Verwarming en koeling middels een klimaatsysteem in het plafond waarbij tevens een fraaie plafondafwerking tot stand komt. Door toepassing van klimaatplafonds werkt u mee aan een duurzame oplossing voor uw binnenklimaat. Stralingsverwarming en koeling zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat en spaart door de stralingswarmte en koeling energie tot wel 20%.

Energiebesparing door stralingswarmte

Het werken met stralingswarmte heeft vele voordelen. Naast een flinke reductie op de energielasten heeft stralingswarmte ook een zeer korte opstarttijd. Het is al snel gelijk op de juiste temperatuur. Dit is ideaal bij grote ruimten als sporthallen maar ook bij hangars. Zo zijn de Frenger systemen te vinden in de hangers van de Duitse Bundeswehr en de US Army in Europa. Door veel isolatie, slechte ventilatie en geluid producerende verwarmingssystemen is in veel kantoren het zogenaamde sick building syndroom ontstaan. Werken met stralingswarmte zorgt ervoor dat dit niet optreedt en geeft zo sterke impulsen op het terugdringen van het ziekteverzuim.

Naast verwarming beschikt Frenger Systemen ook over comfortabele en geruisloze koelingssystemen voor grote en kleine ruimten. Dankzij de geïntegreerde condensaatbak ontvochtigen ze bedrijfshallen en kantoren zonder ventilatie en bieden ze zo optimaal comfort.

Snel terug verdient

De Frenger Systemen staan in de installateurswereld zeer goed bekend om de hoge kwaliteit en levensduur. Het gaat gemakkelijk 40 tot 50 jaar mee. Frenger levert de systemen met of zonder installatie in de Benelux en de Duitstalige landen. Er komen in toenemende mate ook vragen uit andere landen zoals Italië, Lithouwen, Denemarken en recent nog Brazilië.

Exportlanden: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Tsjechië