Marco Leerentveld

Flight Illusion | Marco Leerentveld

Website: WWW.FLIGHTILLUSION.COM

Flight Illusion

Flight Illusion is op een zolderkamer uit hobby ontstaan. Eigenaar Marco Leerentveld was van jongs af aan al gefascineerd door de luchtvaart en veel op vliegveld Teuge te vinden. Samen met zijn vader (een voormalig Philips Engineer) bouwde hij in 2001 een eerste flight simulator. Deze flight simulator werd in een hangar op vliegveld Teuge geplaatst en de piloten die op Teuge werkten waren hiervan onder de indruk. Uit de veel voorbij komende vraag of de instrumenten van deze simulator ook te koop waren is uiteindelijk Flight Illusion ontstaan. Inmiddels ontwikkelt en integreert Flight Illusion componenten voor simulatoren en zet deze wereldwijd af: voornamelijk voor vliegtuig simulatie, maar ook instrumentaria voor trein en boot simulatie maken deel uit van het portfolio.

Flight Illusion heeft een gedegen ervaring in het ontwerpen van instrumentarium en bouwen van simulatoren. De missie is om simulatie instrumentaria te bouwen welke zo gedetailleerd mogelijke replica’s zijn van de echte instrumenten. In deze nichemarkt gaat het vaak om kleine series en maatwerk, daarom wordt zowel het ontwerpen als het produceren door Flight Illusion zelf “in house” gedaan.

Flexibiliteit en het op korte termijn kunnen leveren van prototypes en/of kleine series van gespecialiseerde producten zijn de specialiteit van een klein team engineers met expertise in mechanisch ontwerpen, elektronica en software design. Met behulp van diverse tooling en machinerie worden de producten in Apeldoorn vervaardigd.

De klantenkring bestaat uit hoogwaardige en professionele simulator bouwers en vliegscholen over de gehele wereld. Zelfs bekende grote vliegtuigbouwers bestellen frequent onderdelen voor hun simulatoren bij Flight Illusion. Ook verschillende militaire klanten bestellen geregeld onderdelen. Nieuw is de filmindustrie, ook hier worden componenten van Flight Illusion ingezet voor diverse filmsets. Een andere bijzondere opdracht is uitgevoerd voor de Indiase spoorwegen. Voor de machinist in opleiding worden simulatoren gebruikt waarin op maat gemaakte instrumentaria van Flightillusion zijn gebruikt.

Daarnaast is er een serieuze markt van hobbyisten die meer beleving willen dan het spelen op een PC van verschillende populaire Flight Simulator producten. Via de webshop van Flight Illusion kunnen ze gashendels, stuurknuppels en allerlei instrumentarium aanschaffen die compatible zijn met veel van deze programma’s. Flight Illusion biedt een rijk assortiment aan instrumenten voor alle populaire vlieg- modellen. Via internationale vliegbladen en websites wordt de hobbyist bediend. Alle producten worden wereldwijd geleverd.

Exportlanden: Wereldwijd