Rob Camerlink

EasyData | Rob Camerlink

Website: www.easydata.nl

EasyData

Rob Camerlink richtte in 1999 zijn bedrijf EasyData, gespecialiseerd in documentprocessing, op.
Destijds werd In- en uitgaande post gescand en digitaal verwerkt. Inmiddels is het bedrijf doorgegroeid tot een grote en unieke speler op het gebied van data capture software.

Slimme software

Een team van internationale specialisten heeft gewerkt aan een uniek systeem waarmee financiële data in een brij van informatie makkelijk op te sporen is. Dit kun je zien als het vinden van een financiële speld in de hooiberg.
De software kan ook andere financiële data zoals jaarverslagen lezen en comprimeren tot een helder verslag in een excelspreadsheet. Om te laten zien dat de data capture software werkt, startte Rob de website financieleclub.nl. Hierop staan meer dan 10.000 gecomprimeerde jaarbalansen van allerlei internationale beursgenoteerde bedrijven. De basis voor deze output zijn de officiële jaarverslagen. Op de website wordt de actuele beursinformatie van deze bedrijven nog toegevoegd.

Rob heeft een jarenlang partnership met een Zwitsers ICT bedrijf. Dit heeft er toe geleid dat EasyData daar veel klanten heeft. Zo beschikt bijna elk kanton en stadskantoor in Zwitserland over de software van EasyData. Gesprekken lopen momenteel met de landelijke overheid om ook daar de software te implementeren.

Print2Process

Onder deze titel biedt EasyData een tool aan waarmee ondernemers heel eenvoudig in- en uitgaande facturen kunnen opstellen, verzenden en verwerken. Dit bespaart ondernemers veel tijd en geld. Rob heeft een mooi voorbeeld van een klant in Amerika: ‘Een groot architectenbureau had van een collegabedrijf een offerte gekregen van 250.000 euro voor de implementatie van een vergelijkbaar systeem als Print2Process. Wij konden hetzelfde bieden voor 18.500 euro. Het architectenbureau was nog niet overtuigd, maar na gratis demogebruik van onze software waren ze snel overstag’.

Ook een ZZP-er kan voor 59 euro per jaar gebruik maken van Print2Process. Naast MKB-bedrijven werken ook grote banken en accountantskantoren met de software van EasyData. Het gebeurt ook dat hele bedrijfsketens gezamenlijk de software gebruiken. Zo werken diverse grote bouwbedrijven met de software waarbij zij hun onderaannemers gratis gebruik aanbieden. Vanwege het toenemende gebruik van digitale factuurverzending ligt er voor EasyData nog een grote markt open.

Exportlanden: België, Zwitserland en incidenteel naar nog 20 verschillende landen