Roberto Varisco

Dropwinkel.eu | Roberto Varisco

Website: www.dropwinkel.eu

Dropwinkel.eu

Als Roberto Varisco op familiebezoek ging in Italië nam hij op speciaal verzoek drop mee. Bij elk bezoek werden de gevraagde hoeveelheden steeds groter. Dit zette Varisco aan het denken. Er zullen veel meer mensen zijn die zo hunkeren naar de lekkere Hollandse drop. Drop is typisch Nederlands en in het buitenland niet te krijgen. Roberto begint in 2001 daarom zijn eigen webwinkel in drop en ander lekker snoepgoed.

Breed assortiment

De start was vanuit huis met enkele stellingen, maar al snel groeide dit door naar meer. Inmiddels zijn de stellingen vanuit huis verplaatst naar een extern magazijn waar nu de 600 verschillende artikelen op voorraad liggen. Naast drop kun je ook winegums, hakhoning, allerlei frismakers, maar ook suikervrij snoepgoed bestellen. Na de opening van de webshop kwamen al snel bestellingen binnen vanuit de hele wereld. Varisco: “we hebben bestellingen uit alle continenten van de wereld mogen ontvangen. Aan de namen kan ik zien dat het vaak Nederlanders zijn. Oud Holland Snoep is bij hen erg populair en gezien de hogere verzendkosten is de gemiddelde bestelgrootte ook groot. Het is elke keer weer bijzonder als we pakketjes versturen naar b.v. Mexico, Brazilië, Japan of hoe bijzonder: de Kaaimaneilanden”.

Ondanks de vele bestellingen uit het buitenland komt ongeveer 85% van de bestellingen uit Nederland. Hoewel in de supermarkten ook snoepgoed te koop is, is het assortiment bij Dropwinkel.eu veel groter en de Nederlander is steeds gemakkelijker geworden met online kopen. Het meeste wordt verkocht aan de particulier, maar tijdens de feestdagen bestellen ook veel bedrijven bij Dropwinkel.eu. “onze gereedschapsdrop en -gums is bij technische bedrijven bijvoorbeeld populair”, aldus Varisco.

Varisco steekt veel tijd en energie in online marketing. Zo was hij de eerste die op Bol.com in Nederland en België snoep ging verkopen en dat is inmiddels zeer succesvol. Ook op de reviews van Bol.com en andere sites zit Dropwinkel.eu al jarenlang altijd boven het cijfer negen. Inmiddels zijn de eerste stappen ook gezet op Amazon.

Toekomst

De omzet is in de jaren 2020 en 2021 explosief gegroeid (respectievelijk 65 en 82%). Als deze groei blijft doorzetten is een groter pand en ook extra personeel nodig om de toegenomen bestellingen ook op tijd te kunnen verzenden.

Exportlanden: tientallen landen verspreid over alle continenten van de wereld.