Erik Van der Linden en Anne Geertshuis

Dottshop | Erik Van der Linden en Anne Geertshuis

Website: www.dottshop.nl

Dottshop

DOTT Ethical Apparel

Het mooie verhaal van DOTT startte in 2017. Een tweetal ondernemers startte een social enterprise gericht op duurzame productie en verkoop van mode. De focus ligt op ethisch ondernemen, door de productie van kleding terug naar Nederland te halen. Steeds meer mensen vinden het belangrijk te weten waar hun kleding écht vandaan komt. Samen met gedreven en getalenteerde mensen met een bijzondere achtergrond hebben de ondernemers Erik van der Linden en Anne Geertshuis een ‘Ethical Fashion-lijn’ gerealiseerd.

Mode made in Holland

De productie van DOTT. wordt volledig handmatig in Apeldoorn gedaan, samen met mensen met een bijzondere achtergrond en veel ervaring met het produceren van kleding. DOTT. betrekt gedreven en talentvolle mensen in het productieteam, simpelweg omdat zij de expertise hebben om de maximale kwaliteit te leveren die zij waarborgen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en dat maakt ons team zo bijzonder. Sinds 2020 wordt samengewerkt met het BlueView Naaiatelier in Apeldoorn. Dit naaiatelier staat onder leiding van Asad en zijn vrouw Fazelah. Asad heeft ruim 30 jaar werkervaring opgebouwd als kleermaker in zijn geboorteland Afghanistan. 

Duurzame grondstoffen

Erik en Anne: “om de beste kwaliteit van onze kleding te waarborgen maken wij in onze stoffen zo veel mogelijk gebruik van biologisch katoen met het GOTS certificaat. Biologisch katoen wordt handmatig geplukt door de katoenboeren, waarbij er geen pesticiden gebruikt worden. Bovendien wordt gewaarborgd dat iedereen in de productieketen een eerlijke prijs krijgt voor zijn diensten. Biologisch katoen heeft vaak een mooiere kwaliteit, en dat kun je zien en vooral voelen!” 

Klanten die bewust kiezen voor kwaliteit

Het eigen merk DOTT. omvat voornamelijk bovenkleding, zoals  shirts, sweaters en hoodies, voor mannen, vrouwen en ook kinderen. Op de webshop kunnen bezoekers de verschillende items zien die ook in verschillende maten en kleuren te bestellen zijn. Door onze samenwerking met het naaiatelier is elke combinatie of variatie mogelijk. Naast mode bestaat er ook een aparte lijn met woonaccessoires zoals kussens. En wat dacht je van shoppingtassen gemaakt van bannerdoeken?

Maatwerk en private label

Naast het eigen merk DOTT. wordt ook geproduceerd op verzoek. Items met eigen logo’s, kleuren en pasvormen zijn mogelijk van kleine tot hele grote oplages. De omzet, die sterk groeit, komt nu vooral via de webshop en bestaat uit tientallen bestellingen per week. In de toekomst zal verkoop via de retail en de markt daar nog bijkomen.

Exportland: België