Paul Dalm

DKS Logistic Service | Paul Dalm

Website: www.dks.nl

DKS Logistic Service

DKS Logistic Service is opgericht in 1994 door Paul Dalm. In de eerste jaren stonden in het teken van koerierswerkzaamheden. Door focus op absolute klantgerichtheid kwam er al snel meer vraag naar logistieke diensten buiten het koerierswerk om. Het bedrijf groeide uit tot een logistieke dienstverlener die zowel warehousing, value added logistics als transport aanbiedt. Op de Ecofactorij op het knooppunt van de A1 en de A50 heeft DKS een grote beveiligde loods met laaddocks en alles wat bij een moderne warehouse-locatie hoort. Bij DKS werken 45 medewerkers.

Specialisme: nachttransport

Een specialisme van het huis is nachttransport. Dalm: “er zijn maar weinig transportbedrijven hierin gespecialiseerd. In Nederland zijn dat er vijf. Nachttransport wordt steeds populairder in Nederland. Veel bedrijven willen Just in Time leveren en vandaag besteld is via nachttransport de volgende ochtend direct in huis. Ook heeft het voordelen van minder files en daarmee ook CO2 besparing (10%). Bijna 50% van onze 50.000 vervoerde vrachten gebeurd ’s-nachts”.

Naast voordelen voor de klant zit het voordeel ook in een dubbel gebruik van de vrachtwagen: overdag en ’s-nachts. Het moderne en energiezuinige wagenpark (alle motoren Euro 5 en hoger) wordt zo optimaal ingezet. Het wagenpark is breed en gevarieerd wagenpark. Van een Volkswagen Caddy tot truck- en trailercombinaties met een laadvermogen van 40 ton. Gesloten, met zijlading en met of zonder laadklep.

Veel klanten zitten in de buurt en dat is handig wanneer er snel geschakeld moet worden, wat in de transport vaak het geval is. Maar klanten zitten ook verder weg tot in omliggende landen toe. Hiervoor regelt DKS het Europese wegtransport, waarbij de focus ligt op Duitsland en de Benelux. Dankzij moderne IT-systemen kunnen de klanten hun ladingen realtime volgen via track & trace.

In het 10.000 m2 grote warehouse vind de op- en overslag van goederen plaats en worden ook diensten aangeboden op het gebied van verpakken, labelen en verzendklaar maken van de goederen. Met de weblogistiek wordt nauw samengewerkt met partner Sills.

Dalm verwacht gestaag verder te groeien waarbij groei geen doel op zich is: “we zijn erg zuinig op onze klanten en ik wil niet dat ze last krijgen van onze groei-ambities / eventuele groeistuipen. Ik ben trots op ons zeer bij het bedrijf betrokken team en de dagelijkse prestaties die zij elke dag voor onze klanten leveren”.

Exportlanden: Europa