Dries de Bruin

De Bruin Process Equipment | Dries de Bruin

Website: www.debruintankbouw.nl

De Bruin Process Equipment

Het verhaal van De Bruin Process Equipment start in 2005 als kalverhouder Dries de Bruin en zijn zonen Peter en Arjan een eigen opslagtank op de boerderij bouwen. Kalveren krijgen onder andere melk te drinken bij de kalverhouders, een bestanddeel hiervan is wei. Dries plaatste in 1998 een tank voor vloeibare wei, dat leverde financieel voordeel op. Al snel wilden de buren ook zo’n opslagtank en kreeg de wei-leverancier ook steeds de vraag naar tanks. Van daaruit is De Bruin Tankbouw ontstaan. De eerste jaren werden er voornamelijk opslagtanks voor de agrarische sector geproduceerd, maar na de realisatie van een grote bedrijfshal in 2009 werden ook vragen naar opslag- en procestanks voor voedingsmiddelen en chemische industrie ter hand genomen.

Zonnecollectoren: made in Uddel

In 2015 werd G2 Energy overgenomen. G2 Energy is fabrikant van zonnecollectoren en zonneboilers en levert die rechtstreeks aan de eindgebruiker of via een installateur. Kalverhouders gebruiken de zonnecollectoren voor het opwarmen van water voor de melk, varkenshouders voor de vloerverwarming, glastuinbouw voor verwarmen kas, etc. In de recreatieve sector worden zwembaden en douches ermee verwarmt. Ook kun je denken aan het verwarmen van gebouwen voor warm tapwater, bijv. in appartementen of zorginstellingen. Ook biedt het veel kansen voor de food verwerkende industrie.

Tweede vestiging in Zutphen

In 2020 heeft De Bruin Tankbouw het fabriekspand en de machines en kwaliteitsborgingsystemen van Terlet Zutphen aangeschaft. Daar werden al meer dan 100 jaar op het hoogste niveau tanks en ketels geproduceerd. Door de overname is er ook een splitsing gekomen in de tankbouw. In Uddel ligt de focus op tanks voor de non-food industrie, terwijl in Zutphen alle voedseltanks worden geproduceerd. De scheiding tussen de productielocaties garandeert dat de speciale behandeling die in de foodbranche noodzakelijk is, geborgd blijft. Toen is ook de bedrijfsnaam aangepast naar De Bruin Process Equipment.

Door een eigen engineeringsafdeling worden de tanks en ketels uitgetekend. Het is tevens ook mogelijk een complete productielijn samen te stellen, inclusief leiding, appendages en besturing.

Groei

De Bruin Process Equipment groeit snel en telt inmiddels meer dan 70 medewerkers verspreid over beide vestigingen. Voor de toekomst wordt verdere groei voorzien, daarbij wordt ook gekeken naar het buitenland. Zo is de Duitse markt zeer interessant.

Exportlanden: Australië, België, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Oostenrijk, Polen, Rusland, Zuid-Afrika, Zwitserland