Ron Bleize

Coldec | Ron Bleize

Website: www.coldecgroup.nl

Coldec

In 1978 is Coldec gestart met de productie van kleurvlokken voor de Nederlands markt. Aanvankelijk werden vlokken alleen toegepast in gietvloeren. Vanaf het midden van de jaren ’80 werd de afzet vergroot door de vlokken ook in wandverf te verwerken en later ook in decoratieve verf. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid. In Europa is Coldec marktleider. De ruim vijftig medewerkers in de vestigingen Apeldoorn en Vaassen realiseren een omzet naar 56 landen en deze is sterk groeiend.

Marktleider in PVC Vloeren

Eind 2011 werd het Franse Ideflex uit een faillissement overgenomen en verhuisde de onderneming na een succesvolle doorstart naar Nederland. Hiermee kreeg Coldec toegang tot producenten van PVC vloerbedekking en ook in dit geval is Coldec de enige producent in Europa.

Meer dan 500 winkels in China

De bakermat voor decoratieve verfproducten ligt in Italië. Italië heeft tal van relatief kleine spelers en producten en het voordeel van een grote thuismarkt. In Nederland is de markt voor decoratieve verfproducten nagenoeg nihil. Op zoek naar volume kwam Coldec directeur Ron Bleize in China uit.

Meevarend op de trend ‘dat wat uit Europa komt is beter’, startte hij met een partner een franchise winkelconcept voor decoratieve verfproducten. Dit sloeg aan. Medio 2021 staan er al meer dan 500 Studio Coldec winkels in China en dit breidt zich nog steeds sterk uit.

De productie voor de Chinese markt vindt nog steeds uitsluitend bij Coldec in Vaassen plaats. Hiermee heeft Coldec het gewenste volume om ook andere markten te ontwikkelen. Ging er voorheen één zeecontainer per drie maanden naar China, nu zijn dat vier containers per week.

Decoverf: de verfwebshop!

Onderscheidend vermogen zoekt Coldec in de omarming van innovatie. Door de overtuiging van de kracht van online marketing wordt hier ook voor de volle 100% op ingezet. Nederland kent inmiddels Decoverf.nl, dé webshop van Coldec voor goede en betaalbare verf.

Onder eigen merknaam wordt A-kwaliteit verf tegen een scherpe prijs aangeboden. Het assortiment is groot, van muur- en lakverf tot magneet-, schoolbord- zwembad- en krijtverf aan toe. Bijkomend voordeel alle producten zijn 100% watergedragen en bevatten geen formaldehyde en vluchtige organische stoffen. Kortom: erg duurzaam.

Toekomst

De sterkste groei wordt voorzien in Azië en daar ligt op korte termijn ook de focus. Het aantal winkels in China zal verder doorgroeien. Ook wordt in andere landen in (Zuid-Oost) Azië gekeken naar de opzet van Studio Coldec winkels. Op termijn is de USA in beeld.

Exportlanden: 56 landen, voornamelijk Europa en Azië