Rob Wolthuizen

Celsis | Rob Wolthuizen

Website: www.celsisbv.nl

Celsis

Koel- en klimaattechniek ondergaan al jaren grote veranderingen. Neem het akkoord over de Europese klimaatwet waarin de emissiereductie doelstelling is vastgelegd. Energiezuinige en duurzame oplossingen zijn dan ook een must, ook in de koel- en klimaattechnische markt.

Celsis, voorheen UNIECHEMIE, is de partner voor de installateur & OEM’er op het gebied van koudetechniek, airconditioning en warmtepompen. Celsis draagt bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten door haar aanbod oplossingen op basis van laag GWP en natuurlijke koudemiddelen. Hiermee zorgt Celsis voor een lagere klimaatimpact. Een strategie die volledig in lijn is met de Zweedse moedermaatschappij Beijer Ref AB, een wereldwijde actieve groep met 70 dochterondernemingen in Europa, Azië-Pacific en Afrika.

Slimme en duurzame oplossingen

Celsis ontwikkelt en levert compressor units, is distributeur met een uitgebreid pakket en voorraad aan componenten en toebehoren, zoals chillers, condensing units, installatiemateriaal en servicegereedschappen. Ook beschikt Celsis over een eigen koudemiddel en een recycling afdeling, inclusief laboratorium. 'Niet alleen duurzame, maar ook slimme oplossingen, dat is wat de klant vraagt'. Daarom hebben we ons aanbod in de loop van de jaren flink uitgebreid. In 2020 is ons assortiment aangevuld met energiezuinige warmtepompen en in 2021 is daar de airconditioninglijn van Sinclair aan toegevoegd’, aldus Rob Wolthuizen, commercieel directeur bij Celsis.

 ‘Wij zien dat koel- en klimaattechniek steeds breder en complexer wordt. Door onze kennis over te brengen kunnen we installateurs de best passende oplossing bieden. Hierdoor maken we onze oplossingen toegankelijk voor iedereen die hulp nodig heeft bij een simpel of complex koel- of klimaattechnisch vraagstuk. Dat is wat ons drijft’.

Celsis levert haar producten aan installateurs in de koel- en klimaattechnische markt die zich, hoofdzakelijk, in de land- en tuinbouw, zuivel, transport, marine en offshore, chemie, horeca en retail bevinden.

Op dit moment gaat circa 80% van alle producten naar Nederlandse bedrijven, voornamelijk installateurs. Geëxporteerd wordt hoofdzakelijk naar Europese landen.

Celsis is gevestigd in Apeldoorn en heeft 40 medewerkers.

Exportlanden: Europese landen, waaronder Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en België