Berry Kuiper

Baitstar | Berry Kuiper

Website: www.baitstar.nl

Baitstar

Berry Kuiper is van kinds af al een fanatieke visser in de vijvers, kanalen en plassen in en rondom Apeldoorn. Hij specialiseerde zich op het karper vissen en kocht daarom dan ook in 2006 de eerste voerboot. Deze boot was geen succes en een boot specifiek naar zijn wensen bleek er niet te bestaan. Reden om deze dan maar zelf te gaan bouwen. Omdat collega-vissers deze voerboot ook wilden hebben besloot hij in 2012 hier een eigen bedrijf in te beginnen: Baitstar Voerboten.

Een voerboot is eigenlijk een op afstand bestuurbaar bootje wat er voor kan zorgen dat het voer en de rig op de juiste plek terecht komt bij de karpers. Het voeren van de vissen gaat heel precies en secuur, dit betekent dan ook dat het aas en de rig wel op de juiste plek moeten belanden. U hoeft de boot alleen maar naar de plek te sturen/navigeren waar u wilt gaan vissen, waar u  het voer en de rig geheel automatisch lost.

Berry combineerde zijn technische achtergrond (MTS elektro) met zijn andere hobby: modelbouw. Door schalen van boten in te kopen en deze vervolgens te gaan voorzien van apparatuur bouwde hij onder eigen naam de eerste type boten. Dit doet Berry nog steeds en inmiddels zijn in het assortiment ook voerboten opgenomen die af-fabriek geleverd worden. Via de eigen webshop en platformen als Beslist, Ebay, Bol.com en Amazon vinden de voerboten hun weg naar de vissers.

Naast verkoop van voerboten verhuurt Berry deze ook en leasen is ook mogelijk. In de eigen werkplaats worden de boten gerepareerd of voorzien van diverse upgrades. De meeste omzet komt uit de verkoop van de voerboten. Op jaarbasis worden er zo’n 300 tot 350 verkocht. Ongeveer 80% wordt verkocht in Nederland, maar vissers uit België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië weten de weg naar Baitstar ook te vinden.

Toekomst

De verkopen zitten sterk in de lift. De markt in Nederland is klein en er zijn relatief veel aanbieders van voerboten. Dit is in omliggende landen net andersom. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zitten maar 2 a 3 concurrenten, terwijl de markt er vele malen groter is. Reden waarom Baitstar verder wil groeien in deze landen.

 

Exportlanden: België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië en incidenteel andere landen in Europa