Dieter Spillebeen en Lars van der Weide

AZ Hollink | Dieter Spillebeen en Lars van der Weide

Website: NL.AZHOLLINK.NL

AZ Hollink

Dieter Spillebeen startte het bedrijf op in 1999 door twee bestaande bedrijven samen te voegen. Zo ontstond AZ Hollink: een leverancier van mechanische aandrijftechniek. Koppelingen, tandwielkasten, remmen. Het Apeldoornse bedrijf AZ Hollink levert ze in alle soorten, maten en merken. Nadat AZ Hollink werd gekoppeld aan het importeurschap van het Duitse topmerk RENK ging het hard. Het bedrijf groeide en kreeg ook de mogelijkheid om koppelingen en tandwielkasten van andere aanbieders te gaan leveren.

Renk Dealer

De oorsprong van RENK AG gaat terug tot 1873, toen Johann Julius Renk een kleine mechanische werkplaats oprichtte voor de mechanische productie van tandwielen in Augsburg Duitsland.

Tegenwoordig is RENK een belangrijke leverancier van hoogwaardige aandrijftechnologie voor een breed scala aan toepassingen met een wereldwijde focus. Grote productielocaties (filialen) bevinden zich in Augsburg, Rheine en Hannover. Renk geldt als de “Rolls Royce” van de branche en staat extreem goed bekend om de lange levensduur van de producten (50 jaar is geen uitzondering) en daarmee lage "cost off ownership". 

Vanuit Apeldoorn worden door de negen medewerkers de ongeveer 1.000 klanten bedient in de Benelux, Frankrijk en Afrika. Deze zijn actief in verschillende branches zoals de offshore, petrochemie, transport, luchtvaart, mijnbouw, papier- staal- en recyclingindustrie. Veel producten worden snel geleverd vanuit het grote assortiment in Apeldoorn en Duitsland.

Het komt ook voor dat klanten specifieke vragen hebben over een rem of een koppeling. Dan wordt advies gegeven en meegedacht op engineering- of productmanagementniveau. Zo worden regelmatig oplossingen voor klanten ontwikkeld. Laatst wilde een bedrijf liften ontwikkelen om vanuit een hoge flat heel snel naar beneden te kunnen komen in geval van nood. AZ Hollink is dan de partner om de juiste remmen te ontwikkelen en te leveren.

Toekomst

AZ Hollink groeit snel en verwacht deze groei te continueren voor de komende jaren. Het streven is de bedrijfsomvang de komende vier jaar te gaan verdubbelen. Groei komt voort uit verkoop van nieuwe producten en de laatste jaren steeds meer uit revisie van bestaande installaties. Bijzonder is dat AZ Hollink ook een eigen vestiging in Zuid-Afrika heeft, vandaaruit worden de klanten in de sub Sahara, veeal mijnbouwbedrijven, bedient.

Exportlanden: België, Luxemburg, Frankrijk, Zuid Afrika & sub Saharalanden.