Peter Ogertop

Zonz | Peter Ogertop

Website: www.zonz.nl

Zonz

ZONZ sunsails is in 2008 opgericht door Peter Ogterop. Hij was daarvoor op reis door Australië en hij zag daar allerlei hippe soorten schaduwdoeken. Dit wil ik thuis ook! was de eerste gedachte. Bij thuiskomst bleek dit lastiger dan gedacht. Het bleek in Nederland niet te verkrijgen. Ondernemend als Peter is, besloot hij daarom zelf dit gat in de markt te gaan invullen en werd ZONZ sunsails geboren. Tegenwoordig is ZONZ sunsails marktleider in Nederland en werken er drie personen.

Grootste webshop van Nederland en België

Vanaf de start is gewerkt aan een webshop waarop je schaduw op verschillende wijzen in je tuin of buitenruimte kunt realiseren. De bezoekers worden snel en overzichtelijk geïnformeerd over de verschillende soorten schaduwdoeken/ zonnezeilen, harmonicadoeken en wind-, pricavydoeken. Via de handige calculatietool kan men ook zelf de prijs berekenen. De producten worden in verschillende doeksoorten, kleuren en afmetingen aangeboden. De meeste doeken vinden hun weg naar de consument. Dit kan rechtstreeks via de webshop maar ook via hoveniers en diverse zonweringswinkels waaraan ZONZ sunsails levert. Aangezien veel Nederlanders ook vakantiehuizen in het buitenland hebben, worden de doeken door heel Europa geleverd.

Zakelijk zeer interessant

Naast de consument wordt ook de zakelijke klant bedient. Naast scholen, kantoren en zorginstellingen wordt er veel geleverd aan de horeca. Met een mooi en trendy schaduwdoek kun je echt het image van een zaak goed neerzetten / versterken. Peter: “we krijgen vaak van onze horecaklanten te horen dat na plaatsing van onze doeken er meer nieuwe klanten komen. We verkopen daarmee meer dan alleen schaduw, we voegen veel beleving toe”. Een bijzondere klant waar ook beleving is toegevoegd is het vliegveld van Curaçao.  Daar hangen drie blikvangende doeken van tien bij tien meter.

Specialist in maatwerk

Omdat elk terras vaak een andere afmeting heeft, maakt ZONZ sunsails schaduwdoeken op maat. In waterdoorlatend of waterdicht doekmateriaal, in verschillende doeksoorten en in vele kleuren realiseert ZONZ sunsails de perfecte schaduw. Ook bestaan er veel bevestigingsmogelijkheden en wordt gekeken wat per tuin het handigst is. Het leveren van maatwerk is echt een specialisme van het huis, waar steeds meer vraag naar is.

Toekomst

De focus op klantbeleving en service betaalt zich uit (een 8,7 gemiddeld uit online reviews). Naast verdere groei in Nederland wordt ook gekeken naar de Scandinavische markt. Ook loopt een onderzoek naar duurzaamheid om gebruikte doeken te gaan inzamelen, te recyclen en de stoffen te gaan verwerken in nieuwe producten.

Exportlanden: Europa & Curaçao