Wittenborg University |

Website:

Wittenborg University

Met bijna 700 studenten van 80 verschillende nationaliteiten is Wittenborg University of Applied Sciences één van de meest internationale hoger onderwijsinstellingen in Nederland. Op locaties in drie verschillende Europese steden, Apeldoorn, Amsterdam en Wenen, biedt Wittenborg hoogwaardige HBO en WO bachelor- en masteropleidingen aan in business en management. Alle opleidingen worden geheel in het Engels verzorgd.

Topopleiding

Volgens de Keuzegids 2018, waarin alle beoordelingen van de HBO Nationale Studenten Enquête worden besproken, is Wittenborg één van de beste hogescholen in Nederland. De school heeft een vierde plaats bemachtigd in de categorie kleine hogescholen, en heeft ook het predicaat “topopleiding” ontvangen voor haar bacheloropleidingen.

Wittenborg in Apeldoorn

In 2017 vierde Wittenborg haar dertigjarige jubileum. Na ruim twee decennia in Deventer gevestigd te zijn, verhuisde Wittenborg in 2010 naar Apeldoorn, waar de hogeschool nu twee vestigingen heeft aan weerszijde van het station. De instelling bezit ook enkele panden die worden gebruikt als studentenhuisvesting. Wittenborg werkt nauw samen met gemeente Apeldoorn.

Internationale samenwerkingen

In samenwerking met partner University of Brighton in het Verenigd Koninkrijk, biedt Wittenborg vier Master of Science opleidingen aan in management. Sinds 2011 werkt Wittenborg ook samen met Shanghai Business School in China. Naar verwachting zullen er in de toekomst meerdere internationale samenwerkingsovereenkomsten getekend worden.

Relatie tot het bedrijfsleven

Niet alleen internationale, maar ook lokale betrokkenheid is voor Wittenborg zeer belangrijk. Wittenborg werkt regelmatig aan sociale projecten, samen met overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties uit de regio; Thinking Globally, Acting Locally.

Smart Industry & Sustainability

Wittenborg is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten met betrekking tot duurzame energie en smart industry. Ook is Wittenborg onderwijspartner bij het Robotics Experience Centre Testing Ground Project; een project ter bevordering van robotica technologie in het oosten van Nederland. Voorheen was Wittenborg ook betrokken bij het GREAT Project; een EU gesubsidieerd onderzoeksproject over de bevordering van duurzame energietoepassingen en technologieën.

Wittenborg University Press

In 2013 heeft Wittenborg haar in-house uitgeverij gelanceerd, Wittenborg University Press. Titels die tot op heden zijn uitgegeven, zijn “Sustainable Value Creation” van Dr. Teun Wolters, en “Whisky Burn” van Ben Birdsall.