Herold van den Belt

Wasco | Herold van den Belt

Website: www.wasco.nl

Wasco

Wasco is sinds haar oprichting in 1970 uitgegroeid tot een toonaangevende technische groothandel in de installatiebranche. Wasco is opgericht door Geert en Betty van den Belt. Wat begon in een schuur groeide uit naar een bedrijf met 34 vestigingen door heel Nederland met 550 werknemers.

Het hoofkantoor zit in Twello, waar ook één van de twee distributiecentra gevestigd is. Bij de vestiging in Twello werken 150 medewerkers. In Apeldoorn zit het tweede distributiecentrum met de focus op volumineuze materialen, Daar werken ongeveer 200 medewerkers.

Het assortiment is met meer dan 500.000 verschillende artikelen zeer groot. Alles wat een installateur nodig heeft op gebied van verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en onderdelen wordt binnen 24 uur geleverd. De klanten komen uit heel Nederland en een beetje uit de aanpalende grensregio’s. De kleinste ZZP-er en de grootste installatiebedrijven van Nederland bestellen graag bij Wasco. In veel segmenten van het assortiment is Wasco koploper.

Eigen opleidingscentrum

Een belangrijke pijler binnen Wasco is kennis. Veel product-informatie is online te vinden en via afhaalvestigingen, email, afspraak en telefoon wordt veel informatie en advies verstrekt. Bijzonder is dat Wasco beschikt over een eigen, gecertificeerd, opleidingsinstituut: het WasCollege. Van daaruit worden veel verschillende landelijk erkende opleidingen voor installateurs aangeboden. Ook worden trainingen aangeboden bij nieuwe producten. De trainingen zijn zeer praktijkgericht. Cijfers wijzen uit dat het slagingspercentage voor de deelnemers aan WasCollege 35 tot 40% hoger is dan landelijk. Op jaarbasis worden ruim 600 certificaten aan deelnemende installateurs uitgereikt die één van de trainingen hebben gevolgd.

Toekomst in duurzaamheid

De focus voor de groei ligt in Nederland. Hier valt nog veel te winnen. De aanstaande energie-transitie maakt dat er voor de installatiebranche de komende jaren nog heel veel werk te verrichten is. Wasco neemt daarbij graag het voortouw en geeft daarbij zelf ook het goede voorbeeld. Zo is het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn gebouwd volgens de strenge BREEAM duurzame bouwnormering en bekroont met het predicaat Excellent. Zo bevat het dak onder andere 3.500 zonnepanelen.

Exportlanden: België en een beetje Duitsland