Richard van Asselt

Vremac | Richard van Asselt

Website: www.vremac.com

Vremac

Vremac Cylinders BV produceert al sinds 1958 cilinders en is specialist in de productie van op maat gemaakte hydraulische cilinders en seriematige productie. Samen met de klant worden uitdagingen op gebied van hydrauliek vertaalt in praktische maatwerkoplossingen. Dit omvat meer dan 75% van alle geleverde cilinders. Het eigen productieproces is volledig gecertificeerd (ISO 14001 & 9001) en geautomatiseerd. Door gebruik te maken van specifieke en gerobotiseerde draai-, frees- en lasmachines zijn de levertijden kort. Bij Vremac werken 110 professionals.

Door de jarenlange ervaring van het ontwerpen en produceren van hydraulische cilinders geniet Vremac een uitstekende reputatie en is het marktleider op gebied van cilinders, accu’s en wartels. Deze markt is zeer divers. Hydraulische cilinders zijn overal te vinden, van shovels, sluizen, vrachtwagens, bruggen, schepen tot offshore. Ongeveer 70% van de omzet is voor Nederlandse klanten en 30% voor export. Voor een grote klant uit de automotive sector is zelfs een speciale productielijn opgezet met een jaarlijkse productie van ongeveer 12.000 cilinders.

De grootste klanten zijn te vinden in de scheepvaart en offshore. Vremac levert hier veelal maatwerkcilinders aan bekende bedrijven als DEME, Boskalis, Caterpillar, IHC, Van Oord en All Seas, Naast ontwerp, productie en levering van cilinders zorgt Vremac ook voor reparaties en onderhoud. Aangezien deze bedrijven wereldwijd acteren wordt het service en onderhoud ook in alle continenten van de wereld uitgevoerd. Naast Nederlandse klanten heeft Vremac ook rechtstreekse klanten in omliggende landen met uitschieters daarbuiten. Een bijzonder project van Vremac was de levering van maatwerkcilinders voor de sluisdeuren van het Panamakanaal.

Sinds 2019 maakt Vremac Cylinders BV, gevestigd te Apeldoorn, onderdeel uit van de Vydraulics Group.De Vydraulics Group bestaat uit zeven bedrijven, deze bieden de beste turn-key oplossingen voor systemen, componenten en service op het gebied van bewegings- en besturingstechniek en processystemen. Elk bedrijf heeft zijn eigen vakgebied en marktfocus, waardoor ze elkaar perfect aanvullen. Voor de toekomst verwacht Vremac op eigen kracht en via het netwerk van Vydraulics verder te groeien als wereldwijde voorkeursleverancier van gespecialiseerde cilinderoplossingen voor de civiele markt, offshore, duurzame energiemarkt, industrie, transport en loading.

Ook wordt gewerkt aan het verder verduurzamen van de hydraulische cilinders. Deze bevatten nu olie en Vremac is bezig met duurzamere oliën en olie-vervangers. Dit biedt nieuwe marktkansen. Zo is een klanten van Vremac bezig met energieopwekking via getijdenstromen op de bodem van de zee.

Exportlanden: België, Duitsland, Frankrijk, UK, Italië, China, Vietnam, Panama, indirect de rest van de wereld