John Berends

Voorwoord | John Berends

Website:

Voorwoord

Met veel plezier presenteer ik u het boek ´Made in Apeldoorn´. Dit boek bestaat uit korte enthousiaste interviews met circa honderd exporterende ondernemers uit Apeldoorn. Het geeft een goed beeld van de veelzijdigheid van de Apeldoornse economie. De geïnterviewde ondernemers werken vanuit de diverse bedrijventerreinen en omliggende dorpen die bij de gemeente Apeldoorn horen en zijn in vele sectoren actief.

Met dit boek, de daaraan gekoppelde website en activiteiten als exportborrels, proberen we bedrijven te verbinden, zodat ze meer gaan samenwerken, contact met elkaar onderhouden en elkaar kunnen versterken. Maar ook kennis delen over internationale handel. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige promotie van de mooie Apeldoornse bedrijven die zowel op Europees niveau als wereldwijd handel bedrijven.

In de toenemende internationalisering heeft Apeldoorn een sterke economische positie met een goed vestigings- en ondernemersklimaat voor internationaal opererende bedrijven. Het ligt centraal in Nederland en heeft een mooie leefomgeving, waar het goed wonen, werken en recreëren is.

We kennen een nauwe samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid op gebieden zoals innovatie, human capital, promotie en vestigingsklimaat.
Made in Apeldoorn is mooi resultaat van die samenwerking tussen de Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), Rabobank, RCT Gelderland, Cleantech Regio Development, Saxion en de gemeente Apeldoorn.

Veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit boek. Ik hoop u in de toekomst te mogen verwelkomen in Apeldoorn om zaken te doen of gewoon voor een bezoek.

John Berends
Burgemeester gemeente Apeldoorn