Ton Heerts

Voorwoord | Ton Heerts

Website: www.apeldoorn.nl

Voorwoord

We maken het in Apeldoorn. Of beter gezegd: ú maakt het in Apeldoorn. Van klein tot groot, van startup tot multinational, van dorp tot stad: alle soorten ondernemerschap is in Apeldoorn te vinden. In dit boek leggen we het vergrootglas op één economische activiteit in het bijzonder: de export. Naar België en Duitsland, maar ook naar (bijna) alle andere landen en continenten.

Made in Apeldoorn, dus. Uit de ongeveer honderd interviews in dit boek rijst een beeld op van de enorme veelzijdigheid van de Apeldoornse economie. “Made in Apeldoorn” is op de eerste plaats gewoon mooi om naar te kijken en in te lezen. Laat u vooral inspireren door deze ondernemers!

Daarnaast hoop ik dat dit boek, net zoals de daaraan gekoppelde website en andere activiteiten, bedrijven met elkaar in verbinding brengt. Zodat er als vanzelf samenwerking en uitwisseling groeit en elkaar kunnen versterken. Bijvoorbeeld door kennis te delen over internationale handel.

We zouden het soms bijna vergeten in al onze Veluwse nuchterheid, maar Apeldoorn heeft een sterke economische positie, met een goed vestigings- en ondernemersklimaat voor internationaal opererende bedrijven. Midden in het land, goed bereikbaar, in een prachtige omgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is. We blijven ook ambitieus. We richten ons vizier ook op uw kansen in 2040, en de jaren daarna. Want Apeldoorn is een stad met mogelijkheden, met duurzame groeikansen, met een stevig fundament voor méér (Kijkt u voor onze ambities voor 2040 www.apeldoorn.nl).

Plus, en ook dat is cruciaal: er is nauwe samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid op gebieden zoals technische innovatie, veiligheid, vestigingsmogelijkheden en PR. ‘Made in Apeldoorn’ is een voorbeeld van die samenwerking, in dit geval tussen de Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), Rabobank, RCT Gelderland, Cleantech Regio Development, Saxion en de gemeente Apeldoorn. Ik wens u veel succes in Apeldoorn en veel plezier bij het lezen van dit boek. Graag tot ziens in Apeldoorn!

Ton Heerts

Burgemeester gemeente Apeldoorn