Marijke Everts

VanDrie Group | Marijke Everts

Website: www.vandriegroup.nl

VanDrie Group

De VanDrie Group is een echte doener. Het bedrijf produceert kalfsvlees, kalvermelkpoeder, ruwvoer maar ook zuivelgrondstoffen. De omzet bedraagt ongeveer 2,2 miljard euro. Een wereldspeler maar ook nog steeds een 100% Nederlands familiebedrijf. In 1963 opgericht door Jan van Drie senior en inmiddels heeft de groep 27 bedrijven onder zich met 2.500 medewerkers tezamen.

Hele keten

Bijzonder is dat de VanDrie Group de hele keten in eigen beheer heeft, van het produceren van voeders en het houden van kalveren tot en met de afzet van kalfsvleesproducten en kalfsvellen. Door samenwerken is veel kunde en sterkte in de gehele keten ontstaan. Dit stelt de VanDrie Group in staat om het eindproduct op een heel hoog kwaliteitsniveau en 24/7 te leveren. Een uniek integraal kwaliteitssysteem, Safety Guard, maakt het mogelijk alle producten en processen in de hele keten te tracken en te tracen. Zo borgt de VanDrie Group ook voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieubeheer.

Kalverhoofdstad van Europa

In de gemeente Apeldoorn heeft de VanDrie Group maar liefst zes bedrijven: ESA, Ekro, Ameco en Oukro in Apeldoorn en Alpuro en Alpuro Breeding in Uddel. Gezamenlijk werken er ruim 500 medewerkers. Ekro en ESA zijn supermoderne kalfsvleesverwerkers. Oukro verwerkt kalfsvellen, bestemd voor de modeindustrie. Alpuro produceert ruwvoer in de vorm van muesli en Alpuro Breeding biedt alles op het gebied van kalveropfok in de melkveehouderij. Imposante bedrijven dat Apeldoorn maakt tot “de kalverhoofdstad van Europa”.

Voorop lopen met duurzaamheid

Binnen de kernactiviteiten is er veel aandacht voor duurzaamheid. Doel van de VanDrie Group is het verminderen van CO2 uitstoot in 2030 met 49 procent. De groep wil dit bereiken via innovatie. Hiervoor is in Uddel een gloednieuw innovatiecentrum ‘Drieveld’ geopend. Het onderzoekscentrum moet de Research & Development (R&D)-afdeling van de VanDrie Group helpen om ontwikkeling in de keten aan te jagen. Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog. 

Europese markt

De VanDrie Group ziet Europa als haar thuismarkt. Dat komt ook omdat het bedrijf vestigingen heeft in Duitsland, België, Frankrijk en Italië. Het kalfsvlees vindt vooral afzet in Duitsland, Italië en Frankrijk, waar het product ook goed past in de veelgebruikte cuisine.

Exportlanden: Kalfsvlees: voornamelijk Europa, grootste afzet in Italië, Duitsland en Frankrijk. Kalfsvellen: met name Italië, klein deel China en Japan.