John van Tongeren

Van Tongeren Trading | John van Tongeren

Website: www.vantongerentrading.nl

Van Tongeren Trading

John van Tongeren is zijn hele werkzame leven al actief in de wereld van pompen en toebehoren. Sinds 2009 is hij actief als handelsfirma Van Tongeren Trading met de in- en verkoop van tweedehands pompen.

Divers gebruik

Met vier personen zijn zij verantwoordelijk voor de in- en verkoop van zo’n 400-600 pompen op jaarbasis. Veel wordt verkocht aan aannemers, bronbemalers en verhuurders. Daarnaast worden pompen verkocht aan de mijnbouw, agro en industrie. De pompen worden zeer divers gebruikt.
Van Tongeren: “Een boer of loonwerker heeft een pomp nodig voor het leegpompen van een gierkelder, verder worden onze pompen gebruikt voor het leegpompen van mijnen in Afrika, Macedonië en Kroatië en voor het nathouden van banenplantages in Suriname”.
Ook zorgen pompen, geleverd door Van Tongeren, voor het schoonhouden van meren in Euro Disney.

Snelheid en flexibiliteit

De kracht van Van Tongeren Trading zit in de grote flexibiliteit en het snelle leveren. “Daarin maken we echt het verschil. We hebben een grote voorraad verschillende pompen en kunnen deze als het moet binnen 1 a 2 dagen op de gewenste bestemming leveren wereld wijd”.
De omzet groeit elk jaar. De markt is grillig: zo zijn Afrika en Rusland nu lastig, is Duitsland al jaren stabiel en trekken Nederland en België weer aan. Door de wereldwijde dekking kan Van Tongeren Trading de pieken en dalen in verschillende landen goed opvangen.
Van Tongeren Trading heeft een goede naam en reputatie in de branche: “buitenlandse bedrijven weten onze flexibiliteit uitstekend te waarderen. Daarnaast kunnen wij Nederlanders zaken ook heel efficiënt en snel regelen, dat zien we bij onze buitenlandse collega’s toch een stuk minder”.
Veel nieuwe klanten komen via mond-tot-mondreclame en via internet naar het bedrijf toe.
Een groot deel van de omzet komt nu uit het buitenland. Van Tongeren Trading ziet nog veel (export) verkoop kansen in de maritieme sector en in Azië. Mede daardoor verwacht dat het exportaandeel van de omzet nog verder zal stijgen.

Export bestemmingen: West -Europa, Oost – Europa , Rusland, Afrika , midden/zuid Amerika