Marc van Gerrevink

Van Gerrevink | Marc van Gerrevink

Website: www.vangerrevink.nl

Van Gerrevink

Van Gerrevink is een familiebedrijf met een rijke historie. In 1879 is Reinier van Gerrevink in Apeldoorn gestart met het inzamelen van huiden, beenderen en lompen. Inmiddels is Marc van Gerrevink de 5e generatie eigenaar en zijn de ingezamelde materialen enigszins veranderd. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van afvalstromen zoals papier, metaal, hout, kunststof, en elektronica-afval tot hoogwaardige grondstoffen. Dit doen ze voor uiteenlopende bedrijven, organisaties en overheidsinstanties. Bij Van Gerrevink werken 31 medewerkers, voornamelijk uit Apeldoorn en omgeving.

Jaarlijks verwerkt Van Gerrevink zo’n 100.000 ton afval, waarvan 80.000 ton papier. Een leuk weetje: alle oud papier uit gemeente Apeldoorn gaat naar Van Gerrevink en daarna naar een papierbedrijf in de regio. Lokaal gericht waar het kan, maar Van Gerrevink is ook actief over de landsgrenzen. Een deel van het papier gaat bijvoorbeeld naar Azië, met name voor kartonnen verpakkingsdozen. Per week gaan 8 zeecontainers naar China via de haven van Rotterdam. Op deze manier wordt slim gebruik gemaakt van lege containers.”

Waardestromen creëren

Van Gerrevink is als familiebedrijf sterk op continuïteit gericht. Marc van Gerrevink: “Mijn doel is een mooi bedrijf aan de volgende generatie meegeven en een relevante partner in de grondstofketen zijn. Het gaat ons om het creëren van waardestromen, zo zijn we begonnen en dat is nog steeds de drijfveer. Hoe kunnen we afvalstromen efficiënt recyclen naar herbruikbare grondstoffen?” Voor een aantal bedrijven in Apeldoorn beheert Van Gerrevink het totale afvalpakket met als doel zoveel mogelijk verwerkbare materialen te krijgen.

Export én import

Voor Van Gerrevink is zowel export als import van belang. Export is belangrijker voor de omzet, maar de waarde verschilt per jaar vanwege prijzen. Qua toegevoegde waarde is de importambitie belangrijker. Kunnen we bijvoorbeeld in Afrika elektronica inzamelen en de zeldzame metalen eruit halen?

Exportlanden: met name Duitsland, België, Frankrijk.