Frans Stortelder

Vion Apeldoorn | Frans Stortelder

Website: www.vionfood.nl

Vion Apeldoorn

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices wereldwijd. Vion bestaat uit drie divisies (Pork, Beef en Food Service) en levert vers varkens- en rundvlees en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie. Het bedrijf levert aan klanten in de thuismarkten Nederland en Duitsland, andere landen in Europa en de rest van de wereld. Het hoofdkantoor van Vion is gevestigd in Boxtel (Nederland). In 2016 waren er gemiddeld 11.507 mensen (inclusief flexwerkers) werkzaam bij de onderneming.
De netto-omzet in 2016 bedroeg €4,7 miljard euro.

Vion: vertrouwde partner in vlees 

Vion is meer dan alleen vlees. Frans Stortelder, COO Vion Pork: “We willen een vooruitstrevende, betrouwbare partner zijn in de voedselketen en consumenten wereldwijd voorzien van veilig kwaliteitsvlees. Voedselveiligheid en –integriteit, productkwaliteit, duurzaamheid, dierenwelzijn en transparantie zijn de basis van waaruit Vion werkt. Mede dankzij erkende kwaliteitssystemen, tracking & tracing en veel kennis en expertise, kunnen we een gecertificeerde kwaliteit garanderen. Daarmee loopt de onderneming voorop en is de toegang tot de internationale deelmarkten verzekerd.” 

Vion Apeldoorn

De divisie Pork bestaat uit 15 productielocaties in Nederland en Duitsland. Eén van de locaties in Nederland is de varkensslachterij in Apeldoorn. In 2017 is er geïnvesteerd in de modernisering en uitbreiding van deze locatie. Frans Stortelder, COO Vion Pork: ‘‘Vion Apeldoorn beschikt nu over de modernste productietechnieken. Hierdoor zijn we in staat nog efficiënter en flexibeler te werken.’’

Vion Pork heeft toegang tot vrijwel alle markten wereldwijd waar varkensvlees wordt gegeten. We stemmen ons productaanbod zo optimaal mogelijk af op de nationale en mondiale vraag naar hoogwaardige varkensvleesproducten in markten als China, de Verenigde Staten, Japan, Korea en Australië. Met name Azië is een groeimarkt waar Vion veel kansen ziet. Afnemers en wetgevers in Aziatische landen stellen hoge eisen aan de kwaliteit, traceerbaarheid en certificering van vlees. De investering in Vion Apeldoorn maakt het mogelijk om te blijven voldoen aan de hoogste certificeringseisen die noodzakelijk zijn voor afzet aan deze markten. Vion Apeldoorn is uitgegroeid tot een ‘state of the art’-varkensslachterij, die klaar is voor de toekomst.

Exportlanden: Europa, China, USA, Zuid-Korea, Japan, Australië