John de Jonge

Vion Apeldoorn | John de Jonge

Website: www.vionfood.nl

Vion Apeldoorn

Vertrouwde partner in vlees en plantaardige alternatieven

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven met productielocaties in Nederland, Duitsland en België. Vion heeft verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. Vion bestaat uit vier Business Units Pork, Beef, Retail en Food Service en levert vers varkens- en rundvlees, vleesproducten, plantaardige alternatieven en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie. Het bedrijf levert aan klanten in de thuismarkten Nederland, Duitsland en België, andere landen in Europa en de rest van de wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boxtel, Nederland. In 2020 waren er gemiddeld 12.124 mensen (inclusief flex-medewerkers) werkzaam bij de onderneming. De netto-omzet in 2020 bedroeg €4,9 miljard euro.

Food that Matters
Vion gelooft in een wereld waarin consumenten kunnen genieten van veilig en gezond voedsel van hoge kwaliteit. John de Jonge, COO Vion Pork: “Door mensen samen te brengen, bouwen wij aan toekomstbestendige ketens en leveren wij Food that Matters. Onze producten vormen een belangrijke bron voor eiwitten voor het menselijk lichaam en Vion is zich bewust van de belangrijke rol die wij spelen in een gezonde levensstijl. Onze producten nemen een centrale positie in op het bord van de consument en voldoen aan de eisen van deze consument met respect voor dierenwelzijn en productintegriteit.’’

Vion Apeldoorn

De Business Unit Pork bestaat uit 12 productielocaties in Nederland en Duitsland. Eén van de locaties in Nederland is de varkensslachterij in Apeldoorn. In 2017 is er geïnvesteerd in de modernisering en uitbreiding van deze locatie waardoor Vion Apeldoorn beschikt over de modernste productietechnieken.

Vion Pork heeft toegang tot vrijwel alle markten wereldwijd waar varkensvlees wordt gegeten. We stemmen ons productaanbod zo optimaal mogelijk af op de nationale en mondiale vraag naar hoogwaardige varkensvleesproducten in markten als China, de Verenigde Staten, Japan, Korea en Australië. Met name Azië is een groeimarkt waar Vion veel kansen ziet. Afnemers en wetgevers stellen hoge eisen aan de veiligheid, kwaliteit, traceerbaarheid en certificering van vlees. De ‘state of the art’-locatie van Vion in Apeldoorn maakt het mogelijk om te blijven voldoen aan de hoogste certificeringseisen die noodzakelijk zijn voor afzet aan deze markten. Daarmee loopt de onderneming voorop en is de toegang tot de internationale deelmarkten verzekerd.

Exportlanden: Europa, China, USA, Zuid-Korea, Japan, Australië