Jerry Heezen

Thomassen Transport | Jerry Heezen

Website: www.thomassen-transport.nl/

Thomassen Transport

Thomassen Transport

Solide, ervaren & betrokken; dat is familiebedrijf Thomassen. Met ruim 140 medewerkers in drie vestigingen (Loenen, Deventer en Spankeren) zorgt Thomassen Transport ervoor dat de logistiek van hun klanten vlekkeloos verloopt en dat sinds 1939.

De platte organisatiestructuur van het familiebedrijf draagt bij aan een optimale productiviteit van de betrokken en vakkundige medewerkers. Familiewaarden als het streven naar langdurige samenwerkingen, korte communicatielijnen en oog voor de omgeving staan bij het bedrijf hoog in het vaandel.

Ook ontbreekt een state of the art automatisering niet. Het geautomatiseerde plansysteem wordt beheerd door zeer ervaren planners. De vrachtwagens beschikken over boardcomputers waarmee de transportopdrachten en de afwikkeling van de laad- en losactiviteiten real-time gecommuniceerd worden tussen auto en back-office. Vrachtbrieven in de auto worden gescand en het TMS, Transport Management Systeem, is volledig geïntegreerd in de werkprocessen. Klanten kunnen via het eigen klantportaal het verloop van het logistieke proces (warehousing & transport) real-time volgen.

Met 250 trailers en 105 trekkers (eigen en charters) is Thomassen Transport gespecialiseerd in logistiek in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Voor transporten buiten deze gebieden wordt samengewerkt met partnerbedrijven in binnen- en buitenland. Het transport varieert van een enkele pallet tot full truck loads. Bij adressen zonder laad- of losmogelijkheid beschikt Thomassen Transport over meeneemheftrucks. Volumineuze producten worden milieubewust en efficiënt vervoert met de LZV (lang en zwaar voertuig), welke 60% meer laadruimte biedt. Het wagenpark is modern en beschikt merendeels over de energiezuinige Euro 6 motoren. Hiermee sorteert het bedrijf voor op de komende Co2 heffing.

Warehousing

Aan het Apeldoorns Kanaal, op een steenworp afstand van ons bedrijf, exploiteert Thomassen B.V. een distributiecentrum met alle faciliteiten voor op- en overslag. Op maar liefst 20.000 m² kunnen alle goederen hier zowel op- als overgeslagen worden. Opslag voor zowel korte als langere termijn is mogelijk en gaat naar behoefte per m2. In Spankeren staat een nieuw (2019) distributiecentrum van 24.000 m2 dat volledig gasloos is gebouwd. Tezamen met de locatie Deventer beschikt Thomassen Transport over ruim 60.000 m2 aan warehouses.

De logistieke afdeling is onder andere gespecialiseerd in Value Added Logistics activiteiten. Dit omvat het inpakken, ompakken, de repacking en een kwaliteitscontrole van de goederen.

Toekomst

Thomassen Transport verwacht de komende jaren verder door te groeien. Een jaarlijkse groei van 5 tot 10% is reëel op basis van de groei in de afgelopen periode. Focus voor de komende jaren is het verdichten van de transportstromen, zodat economisch en milieutechnisch efficiënter gewerkt wordt. Daarnaast wil Thomassen Transport haar logistieke dienstverlening verder uitbreiden.