Robert van der Linden

Thinkwise | Robert van der Linden

Website: www.thinkwisesoftware.com

Thinkwise

Niet programmeren, maar modelleren. Bedrijven, zowel middelgrote als grote, kiezen bij de automatisering van hun bedrijfsprocessen veelal voor bestaande softwarepakketten die op de markt zijn. Een gedeelte van die software kunnen ze goed gebruiken, maar een veel groter deel ervan hebben ze niet nodig, sterker nog die zorgen voor tal van vraagstukken en aanpassingen. Thinkwise richt zich op (MKB) bedrijven en zij modelleren bedrijfssoftware, waardoor deze precies aansluit bij de bedrijfsprocessen en bedrijven er naar tevredenheid mee kunnen werken.

Thinkwise levert een nieuwe generatie bedrijfssoftware voor kritische toepassingen. Op basis van een virtuele blauwdruk van de processen wordt automatisch software gerealiseerd, die precies doet wat een organisatie nodig heeft, en die probleemloos aangepast kan worden. Snel, zonder maatwerk, met een low-code softwareplatform, en tegen beduidend lagere kosten. Thinkwise realiseert centrale bedrijfsapplicaties voor bedrijven als VDL Groep, Vacansoleil en Antea Group.
Bij Thinkwise werken bijna 120 mensen. De hoofdvestiging is in Apeldoorn, daarnaast zijn er vestigingen in Rotterdam en Eindhoven. Ruim vijftien jaar geleden (2001) is het bedrijf in Apeldoorn gestart. Binnen de IT-wereld is Thinkwise een gerenommeerde speler, niet voor niets zijn ze door het ICT platform Computable voor het jaar 2017 genomineerd als beste softwareleverancier.

Thinkwise is een technologiebedrijf dat zijn omzet genereert door het uitvoeren van projecten. In die projecten worden softwareoplossingen ontwikkeld. De volgende strategische ontwikkeling is de verkoop van licenties wereldwijd. Hiervoor is de eerste stap gezet in de USA. Daarnaast werkt Thinkwise voor internationale klanten als de VDL Groep en A.S. Watson. De software wordt hierdoor al in 32 landen gebruikt. De prestaties van het bedrijf blijven ook in het buitenland overigens niet onopgemerkt. Het Amerikaanse onafhankelijke onderzoeksbureau Forrester noemt Thinkwise dé leverancier van een low-code platform gespecialiseerd in custom enterprise resource planning (ERP) applicaties”.

Exportlanden: 32 landen met focus op Europa en de USA