Tony Veer

The Box | Tony Veer

Website: thebox-blikken.nl

The Box

Directeur Tony Veer van The Box is zijn hele werkzame leven al actief in de blikverpakkingen. Eerst in loondienst bij multinationals en sinds 1998 na een management buy-out als eigenaar van The Box. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider van ‘stocktins’ in de Benelux en levert het promotionele blikken door heel Europa.

Blikken merkbeleving

Tony Veer wordt enthousiast als hij de voordelen van blikverpakkingen benoemt: “Vroeger was blik vooral functioneel, het was stevig en kon tegen een stootje. Voedingsmiddelen bleven langer houdbaar door de lichtdichte verpakking. Deze voordelen gelden nog steeds, tegenwoordig komt er nog een extra factor bij: merkbeleving! Blik straalt kwaliteit uit en mensen bewaren de blikken na gebruik. Verder is blik duurzaam, 95% van alle blikverpakkingen wordt gerecycled”.

Het assortiment bestaat uit standaard en onbedrukte blikken in allerlei formaten. Hiervan heeft The Box bijna twee miljoen stuks op voorraad in het magazijn voor een snelle levering. Daarnaast levert The Box ook custom made blikken. Dit zijn blikken die op maat voor de klant gemaakt worden, denk daarbij o.m. aan bekende merken als Vedett, La Place, Le Coq Sportif en Paleis het Loo! Door de import uit China en de lage overhead kan The Box bijvoorbeeld al een eigen koekblik aanbieden voor € 1,50 per stuk bij een minimale afname van 3.000 stuks.

Bijzonder inspirerend

Voor de bakker op de hoek is het op deze manier al zeer interessant om b.v. eigen koekblikken uit te gaan geven. Een rondgang door de inspirerende showroom van The Box laat zien dat veel blikken hun weg vinden naar de koffie- en theehandel, de zoetwarenfabrikanten en andere bedrijven in de voedselsector. Toch vallen ook bijzondere exemplaren op: wat dacht u van een miniatuur doodskist als houder voor een mondharmonica van hard rockartiest Ozzy Osbourne of een blik in de vorm van een hondenkluif.

Voor de toekomst wordt een gestage groei van klanten en omzet verwacht. Sinds 2016 voert The Box aluminium blikken in het assortiment, waarin cosmetica kan worden verpakt.

Exportlanden: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, België, Zweden, Finland, Tsjechië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Estland, Denemarken, Griekenland, Portugal, Polen, Oostenrijk