Theo Jonker en Tim Sampers

TCPM Ingenieurs en Adviseurs | Theo Jonker en Tim Sampers

Website: www.tcpm.nl

TCPM Ingenieurs en Adviseurs

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau en in 1990 in Apeldoorn gestart waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Sindsdien groeit TCPM gestaag, door samen met de klanten oplossingen te vinden voor industriële uitdagingen. TCPM telt nu ruim 200 professionals verdeelt over vijf kantoren in Nederland.

TCPM levert een samenhangend pakket aan diensten voor industriële opdrachtgevers op het gebied van engineering, projectmanagement en industriële veiligheid. Zij verlenen deze diensten op locatie bij de klant of vanuit één van de full-service kantoren. De opdrachtgevers zijn veelal grote maakbedrijven en /of machinebouwers met focus op food, Capital Goods, Energy, Offshore en Maritiem. Daar tussen zitten bekende namen als Heineken, ASML, Siemens, Thales, Alfa Laval, Bosch en Friesland Campina.

Het onderscheidend vermogen is dat TCPM kennis heeft van zowel engineering, projectmanagement als industriële veiligheid. Die kennis wordt optimaal ingezet binnen het TCPM Framework, een integrale ontwerpmethodiek. Zo zijn opdrachtgevers steeds verzekerd van een optimaal resultaat: het best renderende productie(hulp)middel dat voldoet aan alle wettelijke eisen.

Jaarlijks werken TCPM engineers aan honderden projecten. Zo werd via een groot Nederlands staalconstructiebedrijf gewerkt aan de realisatie van de dakconstructie van het nieuwe Wembley stadion in Londen. Diverse opdrachtgevers maken gebruik van het totale dienstenpakket van TCPM. Een mooi voorbeeld daarvan is Alfa Laval. Zij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van emissiereducerende technieken voor de maritieme industrie, spelen in op deze strengere normen door in een strategisch partnership met TCPM de eigen ontzwavelingsinstallatie verder door te ontwikkelen. Met de hogere capaciteit van de Large U-type PureSOx komt de marktleider tegemoet aan de actuele vraag in de maritieme sector.

Een ander mooi voorbeeld is de ontwikkeling van een aspergeoogstmachine. In samenwerking met ingenieurs van TCPM is AvL Motion in Westerbeek als eerste bedrijf ter wereld erin geslaagd asperges autonoom selectief te oogsten. Het prototype van deze aspergeoogstmachine, detecteert, snijdt en haalt vervolgens asperges uit de grond. Een mooi voorbeeld van samenwerking aan een technisch hoogstandje.

Door vol in te zetten op ontwikkeling van personeel en co-creatie met opdrachtgevers verwacht TCPM de komende jaren door te groeien naar 250 medewerkers. Zo liggen er nog veel vragen op gebied het verduurzamen van het productieproces. TCPM gaat voor langdurige relaties zowel met opdrachtgevers als met het personeel. Dit geeft stabiliteit door een nihil verloop aan opdrachtgevers en personeel.

Exportlanden: tientallen landen verdeeld over alle continenten van de wereld met focus op Europa