Marianne Dubois

Stemzoeker | Marianne Dubois

Website: www.stemzoeker.nl

Stemzoeker

Voice-over agency Stemzoeker werd in 2003 opgericht door Marianne Dubois die haar bedrijf als een “modellenbureau voor stemmen” omschrijft. Op de website zijn honderden verschillende stemmen in allerlei talen te beluisteren. Marianne bemiddelt tussen vraag en aanbod van deze stemmen: “Een goede voice-over is heel belangrijk, die kan een boodschap maken of breken. Steeds meer bedrijven zien hier de waarde van in”.

De voice-over opnames vinden hun weg naar radio- en tv-commercials, bedrijfspresentaties, e-learning cursussen, voice responsesystemen etc. Eigenlijk alles waar je een stem voor nodig kan hebben. Het klantenpakket varieert van lokale bedrijven tot grote (inter)nationale klanten als Shell, Ikea, Ziggo, Unicef, KLM en Hyundai waarvoor rechtstreeks of via productiebedrijven en reclamebureaus wordt gewerkt.

Via de Stemzoeker website kan een klant kan zelf een voice-over uitzoeken of Marianne gaat actief op zoek naar een passende stem. Vaak kan een opname al binnen 24 uur geleverd worden.

Europese opdrachten

Stemzoeker heeft wereldwijd klanten waarvoor soms omvangrijke opdrachten worden uitgevoerd. Zo regelt Stemzoeker voor de Europese Commissie regelmatig stemmen in 25 talen voor hun animatievideo’s. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag had meer dan 50 voice-overs nodig in evenzoveel talen voor een project.
In het stemmenbestand heeft Marianne ook voice-overs die klinken als bekende sterren. Zo staat er een video op Youtube met een Morgan Freeman soundalike. De meer dan 6 miljoen personen die deze clip hebben gezien denken dat het Morgan Freeman is die spreekt. Ook de actualiteit speelt een rol bij aanvragen: “Na het “Netherlands Second” filmpje van Zondag met Lubach ontving ik veel verzoeken voor een Trump soundalike.”

Groei dichtbij huis

Momenteel is ongeveer 25 a 30% van de omzet afkomstig uit het buitenland. Voor groei kijkt Marianne dichter bij huis. “Veel werk gaat via internet, waarbij verschillende tijdzones ook een rol spelen. Ik vind persoonlijk contact met klanten belangrijk. Er is in de Benelux voor mij nog veel groei te realiseren. Internet blijft een uitbreidend medium waarvoor steeds meer videocontent wordt geproduceerd . Door focus op klantenaanwas in de Benelux behoud ik afwisseling in klantencontact: via internet- en face-to-face”, aldus Marianne.


Exportlanden: Benelux, Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Polen, Verenigd Koninkrijk, USA, China, Australië