Marianne Dubois

Stemzoeker | Marianne Dubois

Website: www.stemzoeker.nl

Stemzoeker

Stemzoeker

Stemzoeker voice-over agency werd in 2003 opgericht door Marianne Dubois en kan het beste omschreven worden als een “modellenbureau voor stemmen”. Op de website zijn honderden verschillende stemmen in allerlei talen te beluisteren.Marianne bemiddelt tussen vraag en aanbod van deze stemmen: “Een voice-over is heel belangrijk en kan een boodschap maken of breken.Steeds meer bedrijven zien hier de waarde van in”.

De voice-over opnames vinden hun weg naar radio- en tv-commercials, bedrijfspresentaties, elearning, IVR etc. Eigenlijk alles waar je een stem voor nodig kan hebben. Het klantenpakket varieert van lokale bedrijven tot grote (inter)nationale klanten als Ikea, Ziggo, Corendon, Adyen, Dyson en Hyundai waarvoor rechtstreeks of via productiebedrijven en reclamebureaus wordt gewerkt.

Via de Stemzoeker site kan een klant zelf een voice-over uitzoeken of Marianne gaat actief op zoek naar een passende stem. Vaak kan een opname al binnen 24 uur geleverd worden in meer dan 50 talen. Deze variëren van Nederlands, Engels, Duits en Frans tot talen verder weg als Japans, Chinees en Russisch.

Europese opdrachten

Stemzoeker heeft wereldwijd klanten waarvoor soms omvangrijke opdrachten worden uitgevoerd. Zo regelt Stemzoeker voor de Europese Commissie regelmatig stemmen in 25 talen voor hun animatievideo’s. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag had meer dan 50 voice-overs nodig in evenzoveel talen voor een project. In het stemmenbestand heeft Marianne ook voice-overs die klinken als bekende sterren. Zo staat er een video op Youtube met een Morgan Freeman soundalike. De meer dan 6 miljoen personen die deze clip hebben gezien denken dat het Morgan Freeman zelf is die spreekt maar de voice-over die je hoort komt uit Nederland.

Groei dichtbij huis

Momenteel is ongeveer 25 a 30% van de omzet afkomstig uit het buitenland. Voor groei kijkt Marianne dichter bij huis. “Al het werk gaat via internet waarbij verschillende tijdzones een rol kunnen spelen. Ik vind persoonlijk contact met klanten belangrijk. Er is in de Benelux voor mij nog veel groei te realiseren. Internet is en blijft een uitbreidend medium waarvoor doorlopend content wordt geproduceerd . Door focus op klantenaanwas in de Benelux behoud ik afwisseling in klantencontact, online en face-to-face”, aldus Marianne.

Exportlanden: Benelux, Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Polen, Verenigd Koninkrijk, USA, China, Australië