Dirk Schut

Smart Packaging Solutions | Dirk Schut

Website: www.smart-packaging-solutions.com

Smart Packaging Solutions

Duurzame, betrouwbare en innovatieve verpakkingen op maat

Vlees en gevogelte, vis, bloemen, fruit en groenten. Allemaal kwetsbare producten van natuurlijke oorsprong. Smart Packaging Solutions, met een vestiging in Loenen waar sinds 1921 papier en karton wordt gemaakt, heeft voor het bewaren en vervoeren van deze verse en diepgevroren producten The Perfect Body ontwikkeld. Duurzame, betrouwbare en innovatieve verpakkingen op maat, die garant staan voor kwaliteitsbehoud en voedselveiligheid.

Over ons

Smart Packaging Solutions is sinds 1989 actief als verpakkingsspecialist en bestaat inmiddels uit 475 medewerkers. Met drie hoogtechnologische, volledig geïntegreerde verkoop- en productielocaties in Loenen Nederland, Meer en Oudegem in België zijn zij gezamenlijk goed voor een capaciteit van 150.000 ton massief kartonnen verpakkingen per jaar. Smart Packaging Solutions is een Belgische onderneming en onderdeel van het familiebedrijf VPK. Als groep zijn zij in staat on de klanten lokaal te ondersteunen met het kennis-, kwaliteits- en serviceniveau van een wereldwijd gerenommeerde multinational.

We Make It Sustainable

Smart Packaging Solutions maakt spaarzaam gebruik van energie en grondstoffen. De verpakkingen worden gemaakt van papier dat in de eigen fabrieken wordt gerecycleerdtot stevig, vochtbestendig en 100% recyclebaar massiefkarton. Ervaar de kracht!

Smart Packaging Solutions neemt deel aan de energiebeleidsovereenkomst (EBO) en werkt op basis van een energieplan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo maakt het bedrijf gebruik van eigen opgewekte energie en investeert het in moderne, duurzameproductiemachines met efficiëntere motoren.

We Make It Happen

De voedings- en sierteeltindustrie staan dagelijks voor grote logistieke uitdagingen. Verse en diepgevroren producten moeten direct verpakt worden, waardoor er een enorme aanvoer van verpakkingen nodig is. Soms wel 100.000 verpakkingen per dag. Met vestigingen dicht bij de twee wereldhavens Antwerpen en Rotterdam en just-in-time logistiek is Smart Packaging Solutions een betrouwbare leverancier van kwaliteitsverpakkingen voor wereldwijd gevestigde organisaties.

Naast de thuismarkten heeft Smart Packaging in de afgelopen jaren op verschillende strategische locaties in Europa voorraad locaties ingericht, waardoor just-in-time bevoorraden mogelijk is. Daarnaast worden de verpakkingen geëxporteerd naar Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Exportlanden: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië, België, USA, Azie en Zuid-Amerika