Jos Boas Berg

Shada | Jos Boas Berg

Website: www.shada.nl

Shada

Shada BV is opgericht in 2007 door Jos Boas Berg. Het is een importeur en groothandel van LED lampen, LED armaturen en accessoires voor LED verlichting. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en het bedrijf beschikt ook over een eigen kantoor in China (Hangzhou) en een kantoor in Hünstetten Duitsland.  

De bijna 50 medewerkers beschikken over een zeer ruimte ervaring in de verlichtingsmarkt. Shada is gespecialiseerd in de levering van kwalitatief goede producten voor een scherpe prijs. De producten worden onder eigen merken (LED’s Light, LED’s Work & LED’s Light Pro) verkocht aan de zakelijke markt. Dit zijn voornamelijk bouwmarkten en gespecialiseerde groothandels en andere detailhandel. Ongeveer 70% van het assortiment wordt buiten Nederland verkocht. Het meeste gaat naar de Benelux en de Duitstalige landen, maar zendingen gaan ook rechtstreeks naar distributiecentra van ketens in de rest van Europa. Hierbij kan Shada zaken als labeling en verpakkingen custummade desgewenst meeleveren.

In het magazijn ligt een groot en breed assortiment aan verlichting. Dit omvat buitenlampen, plafondlampen, tuinverlichting, LED panelen, spots, zaklampen, werklampen, breedstralers, LED strips, LED buizen en lampen in diverse maten en fittingen, zoals E14 E40 en E27 fitting of lampen met speciale fittingen zoals GU10, G9, G4 of T8.

Het bijzondere is dat Shada veel meer doet dan sec het doorvoeren van producten. Met retailketens worden schappenplannen op maat gemaakt en ondersteuning geboden op gebied van instore marketing. Shada beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum dat de kwaliteit van de lampen en apparatuur continue bewaakt en lampen ook getest worden op branduren.

Het eigen ontwikkel team is ook bezig met eigen productontwikkeling dat vervolgens onder regie geproduceerd wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe assortiment met slimme items, onder de naam Idinio. Dit assortiment bestaat momenteel uit 12 producten, waarbij je via de telefoon lampen in verschillende typen en camera’s  kunt aansturen.

Het bedrijf groeit sterk, verdere groei zal naar verwachting komen uit het toevoegen van nieuw assortiment en het verdichten van de distributiekanalen naar landen waar al naar geëxporteerd wordt.

Exportlanden: België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en overige landen in Europa