Tom van Dieren

Sea"sons | Tom van Dieren

Website: https://seasonsofficial.com

Sea"sons

Van knalgeel naar dieporanje, van paars naar roze. Van geel naar groen. De zwembroeken verschieten in minder dan een seconde van kleur. De zwembroeken veranderen van kleur wanneer ze in contact komen met water, dit komt niet door de vloeistof, maar door de temperatuur van het water. De zwembroek doorgaat een temperatuurverandering, omdat er een verschil zit in de temperatuur van het water en de temperatuur van de oppervlakte. Deze verschuiving zorgt ervoor dat ze van kleur veranderen. Als de zwembroek weer opdroogt (warm wordt), zal de eerste kleur weer terugkomen. Het aantal kleurveranderingen is niet gelimiteerd. Ze zijn gemaakt van 100% polyester, dat betekent dat de zwembroeken lang mee gaan en snel drogen.

Techniek en toepassing

De techniek van 'kleurverandering' is niet nieuw, maar de toepassing wel. De toepassing op synthetische stoffen wordt niet vaak gedaan omdat het relatief moeilijk is om een synthetische stof te 'kleuren'. Natuurlijke vezels absorberen meer vocht waardoor ze makkelijker te kleuren zijn. De applicatie op badkleding is helemaal nieuw, dit is nog nooit eerder gedaan.

“Wij zijn het eerste badmode merk wat experimenteert met het gedateerde uiterlijk van de zwembroek. "In de afgelopen 30 jaar is er niets veranderd, behalve de lengte van de zwembroeken Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken om het comfort en het design van de zwembroek te verbeteren. Wij gebruiken deze technieken om de meest unieke en best-zittende zwembroeken ter wereld te maken.” Aldus Tom van Dieren, oprichter van Sea’sons.

Alle producten, stoffen, textiel etc. wordt allemaal gemaakt in Europa. Daarnaast verkoopt Sea’sons wereldwijd zijn producten en hebben zij het afgelopen jaar meer dan 20.000 zwembroeken verkocht. Sea’sons is echt de voorloper op anderen en ontwikkelt zijn eigen producten, dit is in het resultaat ook goed te zien.

Nieuwe producten

Naast verkleurende zwembroeken verkoopt Sea’sons nu ook verkleurende mondkapjes. Het mondkapje is zo ontwikkeld dat de kleurverandering snel plaatsvindt. Elke 5 seconden is er een kleurverandering omdat je koude lucht inademt en warmte uitademt (als je buiten bent).

De mondkapjes zijn beschikbaar in 5 verschillende kleuren. De buitenkant is gemaakt van 100% polyester en de binnenkant van 100% poplin. Poplin is een zachte stof waar je gemakkelijk doorheen kan ademen.

Exportlanden: Midden-Oosten, USA, Europa, vooral Frankrijk en Duitsland.