Frans Kuijpers | Arno Garssen

Scholten Panelen | Frans Kuijpers | Arno Garssen

Website: www.scholtenpanelen.nl

Scholten Panelen

Scholten Panelen Laagspanningssystemen (SPL) is opgericht in 1982 en sindsdien uitgegroeid tot één van de grotere panelenbouwers van Nederland met 35 werknemers. Het gaat om elektrische- en pneumatische schakel- en besturingskasten, vermogens verdeelkasten en speciaal bouw als containers. Op jaarbasis worden zo’n 200 tot 250 projecten door SPL uitgevoerd. Dit varieert van de levering van een relatief simpele besturing tot complexe systemen met zeer grote vermogens en afwijkende en veeleisende specificaties.

Knowhow in diversiteit

Frans Kuijpers, commercieel directeur en eigenaar van SPL geeft aan dat SPL op zijn best is bij de veeleisende industrie. Kuijpers: “Door de specialisatie in paneelbouw hebben wij een enorme knowhow opgebouwd in tal van sectoren. “Wij leveren hoogwaardige schakel- en besturingspanelen, maar ook laagspanningsverdelers en pneumatiek panelen. Met ons zeer gedreven team is het doel steeds opnieuw om perfecte producten en maximale service aan onze relaties te geven. Daarom is een van de belangrijkste motto’s “ samenwerken doe je met elkaar”. Het klantenbestand is zeer divers. Dit varieert van offshore tot machinebouwers, voedingsmiddelen industrie, energiemaatschappijen, infra, water en scheepvaart.

Bijzondere projecten

SPL heeft allerlei unieke projecten in binnen- en buitenland mogen uitvoeren. Een bijzonder project was de levering van enorme besturingen voor de Sleipnir, het grootste kraanschip ter wereld van offshorebedrijf Heerema. Lokaal heeft SPL een strategische overeenkomst met Bredenoord aggregaten voor verduurzaming van de huurvloot. Verder werkt SPL mee aan diverse grote infra projecten en complexe radarsystemen.

Van de omzet gaat 70 à 80% naar het buitenland. Frans Kuijpers: “veel Nederlandse opdrachtgevers zijn actief in het buitenland. Wij hebben in het kleine wereldje van paneelbouwers een uitstekende reputatie, reden waarom steeds meer partijen met ons zaken willen doen”.

In het buitenland realiseert SPL bijzondere projecten. Zo zijn complexe systemen geleverd voor de detectie van ammonia in Rusland, Amerika en Egypte. In Rusland staan inmiddels honderden kasten van SPL die zorgdragen voor het transport van olie of gas. Vermeldenswaardig is dat bijvoorbeeld de productielijnen van Tatasteel worden aangestuurd door besturingskasten van SPL. Onlangs is nog een complete kaasfabriek in Nieuw Zeeland met apparatuur van SPL uitgerust.

Het bedrijf maakt een continue opmars door. De doelstelling is om – mede met meer engineering- vooral in het buitenland nog verder te groeien, wat via de vele Nederlandse partners al gebeurt. Voor de komende jaren wil SPL verder investeren.

Exportlanden: bijna heel Europa, inclusief Rusland, China, Japan, Iran, Nieuw Zeeland, Australië, Singapore, Verenigde Staten.