Saxion Export Center |

Website:

Saxion Export Center

Het Saxion Export Center (kort: SEC) opent voor HBO-studenten de wereld van de internationale handel. De intensieve contacten met het MKB in Oost-Nederland vormen daarbij een essentieel onderdeel.

Samenwerking

Het beleid van de HBO-instelling Saxion is er op gericht om de samenwerking met het bedrijfsleven in Oost-Nederland te intensiveren. Deze samenwerking wordt op vele manieren vorm gegeven, waarbij de inzet van een student uiteraard essentieel is.

Saxion Export Center (SEC)

Een van de initiatieven in de samenwerking met het bedrijfsleven is het SEC. Mkb-ondernemingen die zich internationaal willen gaan oriënteren of worstelen met vraagstukken ten aanzien van de export, maar die niet goed weten waar te beginnen of hoe de vervolgstap te maken, doen er goed aan om eens met het SEC contact op te nemen!

Kennis en talent behouden!

Het SEC kent diverse initiatieven waarbij studenten in aanraking komen met internationale vraagstukken van ondernemers. De kern wordt gevormd door twee programma’s: het Export Development Programme (kort: EDP) en het Cross Border Talent (kort: CBT). In tegenstelling tot het EDP, richt het CBT zich slechts op 1 land, namelijk Duitsland. Zodra de student gaat afstuderen kan hij/zij solliciteren voor één van de beide programma’s. Bij gebleken geschiktheid wordt hem/haar de mogelijkheid geboden om een uitdagende internationale afstudeeropdracht uit te voeren in opdracht van een bedrijf uit de regio Apeldoorn. Aansluitend op de afstudeeropdracht gaat de student, inmiddels afgestudeerd, als export trainee de aanbevelingen van het onderzoek in de praktijk brengen. Dankzij dit programma is de student een jaar lang (6 maanden afstuderen en 6 maanden traineefase) voor een bedrijf actief. Tientallen bedrijven hebben de afgelopen jaren al aan het EDP deelgenomen en het blijkt dat 40% van de trainees na afronding van de traineefase een baan hebben gekregen bij hetzelfde bedrijf. Waardevolle internationale kennis en ervaring blijft dus voor de onderneming en de regio behouden!

Contact

U kunt met al uw vragen over de genoemde programma’s van het SEC terecht bij:

Dhr. Drs. Sascha Leuftink: s.leuftink@saxion.nl
Mw. Nicole Scheffer: n.scheffer@saxion.nl
International Business School
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
T: 06-53587084 (Sascha) / 06-19073973 (Nicole)
www.saxion.nl/exportcenter